Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Australian Open: Legyőzte Venus Williamst és nyolcaddöntőbe jutott Simona Halep

Australian Open: Legyőzte Venus Williamst és nyolcaddöntőbe jutott Simona Halep Sport

Bejutott Simona Halep a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyének nyolcaddöntőjébe, miután szombaton könnyedén, 6:2, 6:3-ra legyőzte az amerikai Venus Williamst (WTA-36.). A legjobb tizenhat között Venus húga, Serena Williams lesz a világelső román lány ellenfele.

Halep – aki a tavalyi Australian Openen a döntőig jutott – végig magabiztosan játszott szombaton, és míg az első két fordulóban három játszmában nyert, ezt a találkozót két, viszonylag sima szettben sikerült hoznia, egy óra és 17 perc játék után.

A mérkőzés eleje kiegyensúlyozott volt, míg aztán 2:2-nél Simona elvette ellenfele adogatását, majd négy bréklabdát hárított, és 6:2-re lezárta a játszmát. A második szettet brékkel kezdte Halep, de ezt követően nem tudta hozni saját szerváját. 3:3-ig fej-fej mellett haladtak, ekkor azonban a román lánynak szép játékkal és kihasználva Williams hibáit sikerült elhúznia, és 6:3-ra nyernie a játszmát.

Hirdetés
Hirdetés

Halep két ászt ütött a találkozón, Venus ötöt, előbbinek két kettős hibája volt, utóbbinak négy. Simona első és második szerváit is nagyobb hatékonysággal ütötte (67%-58%, illetve 63%-31%), és míg ellenfele hatból egy bréklabdát értékesített, ő tízből ötöt. Williams több nyerő ütést mutatott be (24-21), de ki nem kényszerített hibája is több volt, mint Simonának (33-12).

A nyolcaddöntőben Venus húga, Serena Williams (WTA-16.) lesz Halep ellenfele. Kilenc alkalommal találkozott eddig a két játékos, és nyolcszor az amerikai nyert. Simonának eddig csak a női teniszezők 2014-es világbajnokságán sikerült legyőznie őt, 6:0, 6:2-re. Legutóbb 2016-ban léptek pályára egymás ellen, a US Open negyeddöntőjében, akkor 6:2, 4:6, 6:3-ra nyert Serena.

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában az amerikai klasszis az ukrán Dajana Jasztremszkát győzte le 6:2, 6:1-re.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük