Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Augusztusban már sízhet

Súlyos sérülését követően augusztusban csatolhat lécet Magyarország legjobb alpesi sízője, a csíkszeredai Miklós Edit, aki a szövetség közelgő tisztújító körgyűlése előtt kiállt a jelenlegi vezetés mellett.

„Jól érzem magam, a rehabilitáció jól halad, most már van olyan nap, amikor kétszer edzek. Ez a felépülés azon időszaka, amikor rohamosan fejlődök – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a szocsi téli olimpián lesiklásban hetedik helyezett sportoló, aki azzal érzékeltette a javulást, hogy egyik héten még csak negyven kilós súllyal guggolt, a következőn pedig már ennek duplájával.

A csíkszeredai versenyző elárulta, várhatóan augusztus közepén állhat ismét lécre, tavaly például egy-egy hetet síelt júniusban és júliusban, azaz két hét sízés marad ki a mostani felkészüléséből.

„A tévében követtem a világkupa és világbajnokság eseményeit. Nagyon fáj, hogy a sérülésem miatt nem próbálhattam ki a phjongcshangi ötkarikás pályát, ennek ellenére úgy érzem, jó lesz nekem. Februárra már százszázalékos állapotban leszek és addigra a versenyrutint is visszaszerzem” – jelentette ki a 29 éves síző.

Svájci edzője, Stefan Abplanalp arról beszélt, hogy tanítványa fizikálisan ugyanolyan erős, mint az olimpiai bajnok Lindsey Vonn. Szerinte a rehabilitáció jól halad és nekik dolgozik az idő. A tréner azt is kifejtette, hogy sérülése miatt egyfajta védettséget kapott Miklós Edit, így a következő idényben a rajtszámok kiosztásánál nem érinti őt hátrányosan, hogy az előző szezon végére visszacsúszott, a specialitásának számító leggyorsabb szakágban, lesiklásban ugyanúgy a legjobb 15 között indulhat majd.

Mint ismert, Miklós Edit  január 15-én az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseeben rendezett lesikló versenyt megelőző hivatalos edzésen szenvedett keresztszalag-szakadást és porcsérülést. Az alpesi sízők világkupa-sorozata október végén rajtol, de november végén rendeznek először gyors számokat, míg az ötkarikás játékok jövő február 9-én kezdődik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük