Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Átrajzolt sportnaptárak

A különféle nemzeti és nemzetközi sportrendezvények, bajnokságok szervezői sok borsot törtek versenyzők és szurkolók orra alá az utóbbi évtizedekben. Régebb diszkrétebb volt a szervezők hatásköre és befolyása. De a legrangosabb világversenyek (olimpia, Eb, vb), valamint számos nemzetközi klub-kupasorozat szervezését olyannyira átírták a hivatalnoki irodákban, hogy szurkolóként is nehéz követni.

Hirdetés
Hirdetés

Némelyik versenysorozat olyanná vált, mint amikor a két régi jó szomszéd sok év alatt megunja a szabályos sakkot, és egy idő után úgy kezdik játszani, hogy a lovat fel szabad tenni a (saját) bástya tetejére.

A Covid-19 néven is emlegetett koronavírus egyáltalán nem kívánt módon, a sors kezeként ütött vissza az állandóan agyaló versenyszervezőkre. A 2020-as sportnaptár olyan fejtörést okoz a sport hivatalnokainak, amit korábban még ők sem tudtak okozni saját maguknak, vért izzadva sem. A nemzeti és nemzetközi sportrendezvények szervezőire elképesztő nyomást gyakorolnak a sportélet finanszírozói – elsősorban jogi személyek, világcégek, nagyvállalatok, de mágnások is.

A fentiek kapcsán nézzük például a Magyarországon, Erdélyben és Romániában egyaránt érdeklődéssel követett női kézilabda Bajnokok Ligáját. Tavasz helyett ősszel esedékes a Final Four, míg a négy negyeddöntő két-két mérkőzésének időpontja, időszaka kérdéses, a koronavírus-járvány állásától függ. Ha minden jól megy, szeptemberben avatnak új BL-győztest. A sorozatot lehetetlen jövőre halasztani. A négyes torna hivatalos elnevezése Delo Women’s EHF Final4, ahol a Delo (Group) a főszponzor, az EHF pedig az Európai Kézilabda-szövetség betűjele. A Delo 2024-ig írt alá támogatói szerződést a budapesti négyes döntőre, és pardon nincs, a szerződések márványba vésettek, ahol esetleg csak a hónapok, napok változhatnak, az évszámok nem!

A játékosokról se feledkezzünk meg, több csapatra való világklasszis akar az idén BL-trófeát, az más kérdés, hogy Görbicz Anita és Cristina Neagu közül csak egyikük lehet ott az FF4 tornán. De akad olyan sportoló (nem is egy), akinek jelen pillanatban van esélye a négyes döntőre, de ősszel már semmiképpen sem lehet ott, mert előszerződés alapján a nyáron más csapathoz igazol.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük