Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Átgázoltak ellenfelükön

Átgázoltak ellenfelükön Sport

Kiütéses győzelmet aratott a Sepsi-SIC a korábbi nagy rivális CSM Târgoviște ellen az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság 11. fordulójának pénteki játéknapján. A zöld-fehérek már a mérkőzés első részében eldöntötték a győztes kilétét, és sorozatban tizenharmadszor nyertek a dâmbovițaiak ellen.

A Sepsi Arénában lejátszott találkozót Ghizilă hárompontos találata vezette fel, majd Fraser dobott két kosarat, amivel gyorsan előnybe került a szentgyörgyi gárda. A vendégek erre egy 6–0-s sorozattal válaszoltak, azonban a folytatásban a zöld-fehérek akarata érvényesült, akik az első tíz percben tizennégy pontos előnyt dobáltak össze (29–15). A második negyed ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt, egyre nőtt a különbség a két gárda között. A címvédőnél Wallace, Croitoru, Orbán és Ghizilă pontoztak, Pasic távolról volt eredményes, míg a dâmbovițaiakban Ancuța Stoenescu próbálta tartani a lelket, de nagyszünetre így is huszonhat ponttal vezettek a mieink (54–28).

Hirdetés
Hirdetés

Térfélcsere után a Sepsi-SIC még inkább érvényesítette a papírformát, a Mikes-csapat egyszerűen átgázolt ellenfelén, 17–0-s futásukra csupán egy triplával tudtak a târgovișteiek reagálni, de ezt követően ismét szentgyörgyi kosarak születtek, így a harmadik negyed végére már tetemes volt az előnyük (84–35). Az utolsó tíz percben a fiatal játékosok kaptak lehetőséget, tették is a dolgukat, a végén Orbán Nikolett megszerezte a Sepsi-SIC századik pontját is, beállítva ezzel a 100–48-as végeredményt. A zöld-fehérek szerdán este az Európa-kupa rájátszásának visszavágóján az Orman Genclik otthonában próbálják meg a lehetetlent: hogy ledolgozzák az első mérkőzésen elszenvedett huszonnyolc pontos vereségüket.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 11. forduló: Sepsi-SIC–CSM Târgoviște 100–48 (29–15, 25–13, 30–7, 16–13) Sepsi-SIC: Fraser 23, Orbán 14, Pasic 12/9, Ghizilă 12/6, Wallace 11/3. Cserék: Podar 17/9, Croitoru 6, Botos 5, Cătinean, Nemes. Edző: Zoran Mikes. Târgoviște: Stoenescu 11/9, Popescu 7/3, Dumitru 7, Irimia 5, Ignat Kleeman 3/3. Cserék: Ivan 5/3, Tănase 4, Doba 3, Petrof 2, Pricop 1, Avășan. Edző: Cătălin Tănase.

A KSE csütörtöki, botosáni vendégjátéka a hazai csapat kérésére elmaradt. A kézdivásárhelyi csapat ugyanakkor kérvényezte a Román Kosárlabda-szövetségtől (FRB) a Szatmárnémeti VSK elleni, szerdára beütemezett találkozó elhalasztását. A céhes városi alakulat két játékosa – Kozman Kriszta és Tuchiluș Kriszta – is behívót kapott a nemzeti válogatottba, ezért hiányos kerettel tudtak volna kiállni a tavalyi ezüstérmes ellen. A FRB elfogadta a kézdivásárhelyiek érveit, ezért a mérkőzést egy későbbi időpontban rendezik meg, már a 2022-es esztendőben.

Erősített a Sepsi-SIC

Britney Jones személyében új játékossal erősített a Sepsi-SIC. A 34 éves, amerikai kosárlabdázó az Elitzur Holon csapatától érkezett Sepsiszentgyörgyre, az izraeli bajnokságban hat mérkőzésen átlagban 15 pontot jegyzett és 4,8 gólpasszt osztott ki. Az előző idényben a Tsmoki-Minszk játékosa volt, 24 találkozón 17,5 pontot, 5 lepattanót és 6,5 asszisztot átlagolt a fehérorosz pontvadászatban. A 174 cm magas irányító számára nem ismeretlen a román bajnokság, korábban a Târgoviște és a Brassói Olimpia mezét is magára öltötte. 2014-ben aranyérmet szerzett a Dâmbovița megyei együttes színeiben. Korábban játszott még Puerto Ricóban, Izlandon, Oroszországban, Belgiumban, El Salvadorban, Lengyelországban és Fehéroroszországban. Eddigi karrierje során bajnokságot nyert Belgiumban, Svájcban és El Salvadorban, valamint ezüstérmet szerzett Fehéroroszországban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük