Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Át a Kalahári-sivatagon

Az ilyenre mondják, hogy kinyílt a világ: a Khumba Transz-Afrika expedíció arra jogosult tagjai a dél-afrikai magyar nagykövetségen adták le voksukat a magyar országgyűlési választásokra. Azelőtt azonban, itt-ott „elefántos felvezetéssel” átkeltek a Kalahári-sivatagon.

Az Afrikát északról dél irányban átszelő székelyföldi expedíció Botswanában megtette az egyik legnehezebbnek ígérkező útszakaszt: átkelt a bő három Romániányi területű Kalahári-sivatagon. A csapat egy kis (mindössze húszfős) busman közösséggel is találkozott a sivatag közepén, ahol félnapos pihenőt tartott.

Nagy forgalomra ugyan nem lehetett panaszkodni, ám a már szavannás részen a forgalmi rendszabályokat sajátosan értelmező „nehézjárművek” lassították a haladást: az expedíció Facebook-oldalára feltöltött video tanúsága szerint kilométereket ment az autó előtt egy jól megtermett, 5-6 tonnás elefánt. Az ormányos természetesen előnyt élvezett, vitába szállni vele még az autóból sem szerencsés, előzni nem volt hely, úgyhogy udvariasan elkísérték, míg az kegyeskedett félreállni, és elengedni a csapatot.

A botswanai főváros (Gaborone) közelében átlépték az utolsó afrikai határt, és feszített ritmusban Dél-afrikai Köztársaság fővárosába, Pretoriába érkeztek. Itt a magyar nagykövetség vendégszeretetét élvezte a csapat, amely itt egyben a szavazatát leadhatta a vasárnapi országgyűlési választásra. Az expedíció 34. napján Pretoriában szétvált a csapat: a továbbiakban csak Szarukán László és Tulit Zsombor marad délen, hogy felkutassák a búr háborúban Szváziföldön hősi halált halt gr. Wass Albert (az író nagybátyja) sírját.

A KHUMBA Transz-Afrika 2018 támogatói:

Carola Egyesület, Nexxon, Bertis, Depo, Trisport, Garmin, Autototal, Boemurban, Szélvédő Klinika, Tuning Serv, Pista Bá, InterCars,Teamobil, T3 Kiadó, Ervin Impex, Adonis, Instal All, Deante, Demeter Lkl, Contexp, No Limit, Bon Proiect, Wood Management, Lőrincz András II, Q-Service

Partnerek: Prevent Mozgásközpont, Háromszéki Közösségi Alapítvány, Székely Nemzeti Tanács, AlterNet

Kiemelt médiapartnerek: Háromszék, Székely Hírmondó, Sepsi rádió, We radio, Erdely.ma, sepsiszentgyorgy.info

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük