Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Astra ellen kezd a Sepsi OSK

Astra ellen kezd a Sepsi OSK Sport

A labdarúgó I. liga hétvégi rajtjára készülő Sepsi OSK 3-1-re legyőzte a II. ligás Nagyszebent a két csapat szombat déli felkészülési mérkőzésén, a sepsiszentgyörgyi MSK-stadionban. Pénteken kiderült, hogy a piros-fehérek a tavalyi bajnok, Astra ellen kezdik meg első élvonalbeli idényüket, vasárnap 18.30-tól Giurgiuban. Addig viszont még egy utolsó felkészülési meccs vár a mieinkre, kedden 17 órától Afumați ellenében.

Pénteken, a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) székházában kisorsolták az élvonalbeli pontvadászat 2017–2018-as idényének menetrendjét, amelynek értelmében az újonc Sepsi OSK idegenben, az Astra Giurgiu ellen mutatkozik be az I. ligában. A sepsiszentgyörgyi klub külön kérte, hogy idegenben lépjenek pályára a nyitókörben, arra hivatkozva, hogy a rajtig nem végeznének a brassói pálya korszerűsítési munkálataival. A piros-fehér mezesek átmeneti megoldásként a brassói Tineteretului-stadionban vívják hazai mérkőzéseiket, így a 2. körben, első „hazai” mérkőzésükön ott fogadják a szintén újonc fővárosi Juventust. A bajnoki címvédő Viitorul a 4. fordulóban lesz a mieink vendége. Mint ismeretes, a korábbi elképzelésekkel ellentétben mégsem változik az I. liga versenykiírása, azaz a körmérkőzéses alapszakasz után a hat legjobb együttes a play-offban folytatja a küzdelmet a bajnoki címért, míg a ranglista alsó felében végző nyolc csapat alsóházi rájátszásban küzd a bennmaradásért.

A bükfürdői edzőtáborból hazatérve, az OSK szombaton saját közönsége előtt is bemutatta legújabb játékoskeretét, amellyel nekivág a hamarosan kezdődő idénynek. A szombati felkészülési mérkőzésen a II. liga újonca, a nagyszebeni AFC Hermannstadt volt az ellenlábas, amelynek legyőzése nem okozott különösebb gondot a sepsiszentgyörgyieknek. A piros-fehérek Issa egyéni akciója révén jutottak előnyhöz a 10. percben, majd a 32. percben Hadnagy értékesített egy büntetőt (2-0). Szünet után szépítettek a vendégek, de kiegyenlíteni nem tudtak, köszönhetően a csereként beállt Fejér jó védéseinek, mígnem a végjátékban a mieink végleg lerendezték a viszonyokat, Oroș találata révén.

Sepsi OSK–AFC Hermannstadt 3–1 (2–0), gólszerzők: Issa (10.), Hadnagy (32., büntetőből), Oros (90.), illetve Cîrstean (64.).

Sepsi OSK: Niczuly – Kilyén, Ursu, Oroș, Dumbravă, Ghinga, Pilibaitis, Huiban, Issa, Astafei, Hadnagy. Játszott még: Fejér, Dima, Veress, Burlacu, Herea, Petre. Edző: Valentin Suciu.

AFC Hermannstadt: Căbuz – Tătar, Stoica, Crișan, Pamfile, Dâlbea, Dumitriu, Monea, Rusu, Lupu, Blănaru. Edző: Alexandru Pelici.

– Jól halad a felkészülés, de még hosszú út áll előttünk, az idő rövid, és rengeteget kell dolgoznunk, hogy úgy teljesítsünk, ahogyan szeretnénk. Az eredmény jó, viszont a játékunk még hagy kívánnivalót maga után, a játékosok össze kell szokjanak. Várunk pár játékost, szeptemberig, az átigazolási időszak lejártáig még van időnk erősíteni. Tudjuk, hogy más szintet képvisel az élvonal, és milyen nehéz dolgunk lesz, ezért a sorsolásnál nem volt különösebb preferenciánk. Az első meccsre készülünk az Astra ellen, amely a tavalyi bajnokcsapat, igaz, hogy sok változás történt a csapatban, de tapasztaltabbak, mint mi, és a hírnevüket is meg kell védeniük, de azért minket sem szabad leírni – fejtette ki érdeklődésünkre Suciu Valentin edző.

 

A Sepsi OSK odavágóbeli programja:

  1. forduló: Astra Giurgiu–Sepsi OSK
  2. forduló: Sepsi OSK–Bukaresti Juventus
  3. forduló: FC Botoșani–Sepsi OSK
  4. forduló: Sepsi OSK–Viitorul
  5. forduló: Medgyesi Gázmetán–Sepsi OSK
  6. forduló: Sepsi OSK–Kolozsvári CFR
  7. forduló: Bukaresti Dinamo–Sepsi OSK
  8. forduló: Jászvásár–Sepsi OSK
  9. forduló: Sepsi OSK–FC Voluntari
  10. forduló: Temesvári Poli–Sepsi OSK
  11. forduló: Sepsi OSK–Krajova
  12. forduló: Concordia Chiajna–Sepsi OSK
  13. forduló: Sepsi OSK–FCSB
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük