Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Aradon játszik a Sepsi OSK

Aradon játszik a Sepsi OSK Sport

Kéthetes szünet után az alapszakasz utolsó előtti, 29. fordulójával folytatódik a labdarúgó 1. liga pontvadászata. A felsőházi rájátszást érő helyet már korábban kiharcoló Sepsi OSK húsvétvasárnap lép pályára, 17.30-tól az újonc Aradi UTA vendégeként igyekszik tovább növelni pontjai számát.

Hirdetés
Hirdetés

A papírforma a negyedik helyen álló Sepsi OSK mellett szól, amely kiváló idegenbeli mutatókkal rendelkezik, ezzel szemben az újonc aradiaknak nem megy hazai pályán, ráadásul legutóbbi három meccsüket elveszítették, és Bálint László vezetőedző szerint fel kell adják a felsőházi rájátszásba jutásról szövögetett álmaikat. Az alapszakaszból hátralévő két meccsen elméletileg ledolgozható lenne a négypontos hátrányuk, de ehhez le kéne gyűrniük az OSK-t és az Astrát, melyektől az ősszel is simán kikaptak. A sepsiszentgyörgyi odavágón a mieink Safranko duplájával és Golofca találatával 3–0-ra nyertek. Leo Grozavu vezetőedző szerint készen állnak az összecsapásra, céljuk, hogy tovább növeljék pontjaik számát.

– Igyekeztünk maximálisan kihasználni ezt a kéthetes bajnoki szünetet, elsősorban fizikai erőnlétet alapoztunk, tudniillik az év elején a sűrű program miatt erre alig volt lehetőség, illetve a sorozatos megfertőződések, lebetegedések miatt igencsak szükség volt erre. Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, mindenki odatette magát, nem csak az aradi meccsre készültünk, hanem a folytatásra is, a rájátszás nem lesz sétagalopp, minden energiánkra és a keret minden tagjára szükségünk lesz – nyilatkozta a Sepsi OSK vezetőedzője csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Az UTA egy nagyon harcias csapat, annak ellenére, hogy hazai pályán nem hozták a várt eredményeket. Nehéz mérkőzésre, és motivált ellenfélre számítunk. A mi játékosainknak is bele kell állniuk a mérkőzésbe. Továbbra is megvan a célunk, a megkezdett úton haladunk tovább ennek elérése érdekében – fűzte hozzá Grozavu.

  1. liga, alapszakasz, a 29. forduló programja: ma 17.30-tól Academica Clinceni – Jászvásári Poli, 20.30-tól Medgyesi Gázmetán – Astra; szombaton 15 órától Hermannstadt – FC Arges; vasárnap 15 órától FC Botosani – Viitorul, 17.30-tól Aradi UTA – Sepsi OSK, 20.30-tól FCSB – U Craiova; hétfőn 17.30-tól Chindia – Voluntari, 20.30 Kolozsvári CFR – Dinamo.

Szombaton játszanak bajnokit harmadosztályos labdarúgócsapataink, a 3. ligás pontvadászat 14. fordulójában a Sepsi OSK II. 14 órától az Astra Giurgiu II. otthonában mérkőzik, míg a Kézdivásárhelyi SE 17 órától a CS Plopeni együttesét látja vendégül a Sinkovits Stadionban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük