Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Álom és ambíció

Álom és ambíció Sport

Izgalmakból és drámai fordulatokból nincs hiány a labdarúgó-világbajnokságon, elég csak a német válogatottra gondolnunk, amely címvédőként már a csoportkör után búcsúzott a tornától. Rekordszámú pontrúgás és tizenegyesből szerzett gólt láttunk, de számtalan kései gól született a ráadásban is.

A videóbíró használata miatt jelentősen megnövekedett hosszabbítások a felelősek a kései találatokért, hiszen alig akadt olyan meccs, amely végén legalább öt percet ne hosszabbítottak volna. Már hat gól született a 93. percben vagy utána, ez abszolút rekord. A csoportkör utolsó napjáig lejátszott 44 mérkőzésből 13 dőlt el a 85. perc után, azaz a meccsek 30 százaléka, ami elképesztő arány.

Szombattól a nyolcaddöntő újabb izgalmakat ígér, ennek megfelelően a vébélabdákat is lecserélik. A fekete-szürke-fehér színösszeállításút ugyanolyan mintázatú, de vörös-piros színt is tartalmazó labdák váltják fel a kieséses szakaszban. A tervezők a piros árnyalattal egyben arra utalnak, hogy a fokozódik a mérkőzésláz a szurkolókban. A Telstar 18 után a nyolcaddöntőtől a Telstar Mechtával játszanak majd a csapatok. A Mechta oroszul álmot és ambíciót jelent.

Egyenes kieséses szakasz: szombaton 17 órától Franciaország–Argentína, 21 órától Uruguay–Portugália; vasárnap 17 órától Spanyolország–Oroszország, 21 órától Horvátország–Dánia.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük