Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Alakul a nagypálya is

Alakul a nagypálya is Sport

Aki nem indult el időben, az nem tudott a Sugásfürdő táblánál lennebb ereszkedni gépkocsival, annyian használták ki a szép időt, és mentek ki egyet sízni, hódeszkázni, szánkózni, vagy csak úgy, kis friss levegőt szívni hétvégén a közeli üdülőhelyre.

A kispálya tele volt. Öröm volt nézni, ahogy legalább száz 4–5 éves csöppség ereszkedett, többé-kevésbé sikeresen, egyenesen a sor elejére kanyarodott, hiszen 130 centiméter alatt nem kell fizetni, és gyakorlatilag pillanatnyi megállás nélkül indult is a tetőre.

A nagypályán egyelőre nincs annyi hó, hogy sízni lehessen, a felvonó sem üzemel. Az a hőmérő, „amelyik számít”, a hóágyú oldalára szerelt, + 2 Celsius-fokot mutatott. Szakemberek szerint ennek kell mínusz 5-öt, vagy annál kevesebbet mutatnia ahhoz, hogy működtetni lehessen a hógyártó berendezést. Erre az elkövetkező két éjszakán igen jó esély mutatkozik, úgyhogy elképzelhető, hogy egy-két napon belül megnyitják a nagypályát is. Már, ha marad valami belőle, mert érthetetlen módon, a pálya alsó felét, amelyet viszonylag vastag hóréteggel borítottak be, szánkósok vették birtokukba, márpedig a szánkó, különösen a nagy súllyal terhelt vasszánkó jó eséllyel „felszaggatja” a sípályát…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük