Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Akcióban a piros-fehérek

Akcióban a piros-fehérek Sport

Hadnagy, Bujor és Ene góljaival nyerte meg utolsó edzőmérkőzését Antalyában a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely az eseménydús törökországi napok után már itthon folytatja a ráhangolódást a február 25-ei bajnoki folytatásra. A piros-fehérek elégedettek a felkészülés menetével, szombatra újabb barátságos próbatételt terveztek be.

Az antalyai felkészülés utolsó napján a Sepsi OSK a moldáviai másodosztályban szereplő FC Sfîntul Gheorghe Suruceni ellen aratott 3-1 arányú magabiztos győzelmet. A piros-fehérek a Niczuly – Burlacu, Ursu, Damian, Dumbravă – Minciună, Thiaw, Iovu, Huiban, Ghingă – Hadnagy felállításban léptek pályára, de a mérkőzés során játéklehetőséghez jutott Fejér, Mitra, Plămadă, Jakab, Ene, Răduțoiu, Chiș és Bujor is. Gólszerzők: Hadnagy (20.), Bujor (67.), Ene (72.) / Dulgher (37.). Ezt megelőzően a Sepsi OSK négy edzőmérkőzést játszott le, a sepsiszentgyörgyiek a magyar másodosztályban szereplő Nyíregyháza Spartacustól 1-0 arányú vereséget szenvedtek, majd a szintén NB II-ben érdekelt Soroksártól 2-0-ra kaptak ki. Az osztrák harmadosztályban szereplő Deutschlandsberger Sport Club ellen 1-1-es döntetlent értek el, majd a lengyel másodosztály 9. helyén álló Podbeskidzie Bielsko Biala csapatával szemben 2-0 arányban maradtak alul. Suciu Valentin vezetőedző szerint levonták a tanulságokat ezekből a találkozókból, az ejtett hibákat kiküszöbölték és állnak elébe a tavaszi idény kihívásainak.

– Hasznosnak értékelem a törökországi edzőtábort, az ott eltöltött tíz nap rendkívül tanulságosnak bizonyult, és remélhetőleg a bajnokságban alkalmazni is tudjuk az ottani tapasztalatokat. Igyekeztünk maximálisan kihasználni az antalyai körülményeket, a jó pályákat, mindenki teljes erőbedobással, intenzíven és keményen dolgozott. Szerencsére sérülés nélkül sikerült teljesíteni a felkészülést, az edzőmeccseken ejtett tévedéseket kiküszöböltük, és várjuk a bajnokság folytatását – nyilatkozta érdeklődésünkre Suciu Valentin vezetőedző, akitől azt is megtudtuk, hogy a csapat legközelebb szombaton Csíkszeredában játszik edzőmérkőzést, mégpedig a harmadosztályos Bákói Aerostar ellen.

A téli átigazolási szezon során az OSK keretében kevés változás történt, ami sokatmondó arra vonatkozóan, hogy az ötödik helyen telelő együttesnél mennyire elégedettek az őszi idényben mutatott teljesítménnyel. A piros-fehér mezesek Vlad Bujor, Sebastian Ghingă és Sandu Iovu játékjogát szerezték meg. A február 25-ei tavaszi rajton a Sepsi OSK Nagyváradra látogat. Mint ismert, a 18 mérkőzésen 35 pontot jegyző Sepsi OSK jelenleg az ötödik helyen áll a rangsorban, három ponttal lemaradva a harmadik helyen álló Brassótól, és négy pont hátránnyal a második helyet elfoglaló Araddal szemben. A sepsiszentgyörgyiek ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Az első két helyezett feljut az élvonalba, a harmadik helyezett osztályozót játszik az első osztályba kerülésért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük