Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Akár Magyarország is lehet az ellenfél

Akár Magyarország is lehet az ellenfél Sport

A román női válogatott három győzelemmel és egy vereséggel bejutott az Amszterdamban zajló 3×3-as kosárlabda-világbajnokság szombati negyeddöntőjébe. A trikolórok szombaton 16 órától küzdenek az elődöntőbe jutásért.

Hirdetés
Hirdetés

Az Ancuţa Stoenescu, Gabriela Mărginean, Gabriela Irimia és a nemzetközi szövetség által a torna tíz legígéretesebb játékosa közé választott Sonia Ursu alkotta csapat a keddi nyitó napon előbb 22–4-re verte Mongóliát, majd 21–13-ra legyőzte a csehek legjobbjait. Ezt követően a trikolórok csütörtökön nem bírtak a csoportgyőztes spanyolokkal, Irimia sérülése után 21–14 arányban kapituláltak, majd gond nélkül legyűrték Iránt (21–7).

Az ötösből az első két helyezett jut tovább a szombati negyeddöntőbe.

A hollandiai vb-ről az érmesek vehetnek részt a jövő májusi, húszcsapatos ötkarikás selejtezőn. A 3×3-as kosárlabdában – amely új számként szerepel a 2020-as olimpia műsorán – tíz percig vagy 21 pontig tart a mérkőzés, amelyet egy palánkra vívnak a háromfős (egy cserelehetőséggel rendelkező) csapatok. Minden dobás egy pontot ér, kivéve a körgyűrűn kívülieket, amelyekért két pont jár.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük