Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajándék Nap a Z Dance-től

Ajándék Nap a Z Dance-től Sport

A sepsiszentgyörgyi Sport-All Z Dance táncoktatóit és táncosait is próbára teszi a jelenlegi járványügyi helyzet, de ők, a tőlük megszokott optimizmussal igyekeznek a lehető legjobbat kihozni belőle. A buddhista szemléletet követve próbálnak kapaszkodókat találni ebben az állandó változó, kaotikus periódusban, szombaton például Ajándék Napot szerveznek.

Vass-Vitus Kinga csapatvezető, táncoktató a márciustól eltelt időszakot három fázisra osztja. Az első a bébi-korszak, a rácsodálkozás és tanulás ideje volt számukra, a karantén alatt megtanulták az online oktatás csínját-bínját. Mivel világszinten ugyanez zajlott, megnyíltak és elérhetővé váltak számukra a világelső tánciskolák kapui és eddig nem tapasztalt lehetőség nyílt az oktatóik képzésére. A következő fázis a tinédzserkor, a függetlenedés, a szabályok áthágásának periódusa volt, amikor a szabadtéri óratartás által örültek a szabadságnak. A harmadik és jelenlegi szakasz a felnőtté válás, az otthonteremtés ideje. Mivel véglegesen kiszorultak a Pinocchio-óvodában bérelt teremből, így saját tánctermet alakítottak ki: megszületett a Z Dance Grund.

Hirdetés
Hirdetés

– Mivel elmaradtak a versenyek – legnagyobb sajnálatunkra a WOD (Word of Dance) is, amire külön koreográfiával készültünk, és amihez nagyon nagy reményeket fűztünk – az idei évet a továbbtanulásra, fejlődésre fordítottuk. Meghívtuk Paul Gheorghe koreográfust, aki havonta egyszer tart képzést táncosaink számára. A hip-hop táncstílus alapjait adja át, ugyanakkor decembertől a felesége, Elvira Syeni Torres jazz fusion- és kortárstánc-alapképzést tart gyerekeinknek. A járványidőszak alatt egyszer adódott lehetőségünk versenyezni, amikor négy táncoslányunk kvalifikálódott a Trouble bukaresti tánciskola által szervezett battle táncversenyre” – meséli Vass-Vitus Kinga, hozzátéve, hogy a versenyekre való felkészülés helyett rengeteg új koreográfia megtanulására nyílt alkalom.

Sándor Lilla oktató bevezette az experimental órákat, amelyen minden táncos meditáció, majd improvizációs gyakorlatok segítségével fejlesztheti nem csak mozgáskultúráját, hanem önismeretét is, ugyanakkor lehetőséget ad érzelmeik művészi formában való kifejezésére. Szentgyörgy főterén Dance for Freedom címszó alatt táncos demonstrációt tartottak a kialakult helyzettel szemben, melyben kifejezték azt, miként szeretnének élni: Lélegezzünk szabadon! Védekezzünk öleléssel! Táncoljunk kéz a kézben!

A Z Dance szeptembertől újraindította a 8 éves hagyománnyal bíró zumbaórákat a felnőtteknek. Gal Radu tae bo-órákat tart, Magyari Barnabás salsa-, bachata-alapképzést vezet, majd január 15-től Gabi Chirila vezetésével jógázni is lehet.

Az előző években megszokott Mikulás-napi vagy Karácsonyi Party idén sem maradhat el, december 12-én, szombaton Ajándék Napot szerveznek, délelőtt az 50 év feletti korosztálynak, délután pedig a 18–50 év közötti személyeknek. Ezen a napon ingyenesen kipróbálhatók a jóga-, dance fitness- és tae bo-órák. Minden mozogni vágyót nagy szeretettel várnak, jelentkezni a 0723.967.766-os telefonszámon lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük