Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ági a triatlon világában

Ági a triatlon világában Sport

A közelmúltban tizenegyedik alkalommal szervezték meg Nagyváradon az X-Man Romania triatlonversenyt. Féltávon a női versenyzők közül az ezüstérmet a kézdivásárhelyi Tuzson Ágnes érdemelte ki, mindössze kilenc perccel maradva az első helyezett mögött.

Hirdetés
Hirdetés

A Mobility Plus színeiben induló a céhes városbeli sportoló 5:24:30-es idővel zárta a megmérettetést. Alább egyebek mellett a felkészülésről, élményeiről és további terveiről kérdezzük.

– Tizenegyedik alkalommal szervezték meg az X-Man Romania nagyváradi versenyét. Az idén vett részt először ezen a versenyen?

– Igen, mivel a triatlon világával is csak egy éve találkoztam, azóta barátkozom vele. Ez volt a második ilyen versenyem, egyben az első féltávom.

– Hogyan készült a megmérettetésre?

– Egy barátom segítségével két hónappal a verseny előtt kezdtem járni hetente egyszer úszni, ez elég volt arra, hogy leússzam a távot, de ezen a téren még van mit javítanom. A bringás szakaszra hetente két edzéssel készültem, illetve hétvégente tekertem egy-egy hosszabb távot is. Szaladni is heti rendszerességgel jártam. Ez sokat segített, akárcsak az ebben a versenyben profinak számító párom, valamint az Ensport szakembere által tervezett edzésterv is.

– Milyen érzés volt a dobogó második fokára állni?

– Iszonyatosan jó érzés! Jól ment a verseny, elégedett voltam a teljesítményemmel, persze mindig van, hová fejlődni, a cél az aranyérem.

– Hogy lehet felkészülni egy majdnem hatórás versenyre?

– Nem volt nehéz a felkészülési folyamat, mert szeretem ezt csinálni, sokat sportolok. A triatlon még új nekem, de a többórás fizikai terheléshez hozzá vagyok szokva, terepfutó-megméretések rendszeres résztvevője vagyok. A verseny alatt nincsenek pihenőidők, vannak olyan frissítő pontok, ahol meg lehet tölteni a kulacsokat vízzel, vagy bekapni egy-két szem gyümölcsöt, de én személy szerint nem szoktam időzni. A nagyváradi versenyen az utóbbiakra sem volt szükségem, mert az önkéntesek menet közben kézbe adták az innivalót, hogy felfrissüljünk.

– Miben állt a nyeremény?

– A verseny egyik fő támogatója biztosított ajándékokat és pénzösszeget.

– Mi a következő verseny, amire készül?

– A Marosvásárhelyen rendezendő duatlon Európa-bajnokság. Már nagyon izgatott vagyok.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük