Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A világelsőség a tét

A világelsőség a tét Sport

A pályafutása első Grand Slam-győzelmére gyúró Simona Halep fantasztikus játékkal bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság döntőjébe, miután legyőzte Angelique Kerbert az idény eddigi legszínvonalasabb mérkőzésén. A fináléban a dán Caroline Wozniackival játszik a konstancai teniszező.

Az Australian Open történetének egyik legszebb női egyes elődöntőjét játszotta csütörtökön Simona Halep és a német Angelique Kerber. A 2 óra 23 percig tartó, kiegyensúlyozott mérkőzésen mindketten több meccslabdát hárítottak, a vége 6:3, 4:6, 9:7 lett. A 26 éves Halepnek ez lesz pályafutása harmadik Grand Slam-döntője, miután kettőt elveszített, mindkettőt a Roland Garroson (2014, 2017). A román játékos korábban nem jutott túl a negyeddöntőn Melbourne-ben, 2016-ban és 2017-ben pedig már az első fordulóban kiesett. Halepnek még van két elődöntője is, egy Wimbledonban (2014) és egy az US Openen (2015).

A döntőben a 2. helyen kiemelt dán Caroline Wozniacki lesz az ellenfele, aki csütörtökön 6-3, 7-6 (7/2) arányban legyőzte a belga Elise Mertens-t. Ez lesz a 17. alkalom, amikor az első két kiemelt küzd a fináléban. A torna győztese hétfőn a WTA világranglista első helyét foglalja majd el. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. január 26., 23:13
    ÉRTÉKELÉS: 1

    vilagelso azt mondjak de eleteben meg nem nyert egy Grand Slam tornat sem.Ahogyan en sem. Ez mindent elmond arrol hogy mekkora kamu ez a WTA
    fele ranglista.

    • User
      Dátum: 2018. január 27., 14:59
      ÉRTÉKELÉS: 1

      El is bukta a döntőt,hányat már az utóbbi időben….és mégis első volt ,most helyet cserélnek….Wozniacki is volt már első,aztán lement jóval 10 alá,megint feljött.Az az igazság,hogy olyan játékos mint a férfiaknál Federer nincs jelenleg….Serena már kiégett ,Halep nem egy zseni ,de kitartó ez az ő érdeme.

  • User
    Dátum: 2018. január 27., 12:50
    ÉRTÉKELÉS: 0

    A világranglista egy év alatt, sok turnén összegyűjtött pontok alapján állítódik össze. Van, aki GS- turnét nyer, de azután gyengén szerepel. Másvalaki nem nyer nagy versenyen, de szorgalmasan gyűjti a pontokat. Én sem nyertem nagy trófeát. A baj az, hogy nem jutottam megannyi turnén döntőbe, elődöntőbe stb. De attól nem vitatom el mások érdemeit.

  • User
    Dátum: 2018. január 28., 12:21
    ÉRTÉKELÉS: 2

    —Másvalaki nem nyer nagy versenyen, de szorgalmasan gyűjti a pontokat….. —-
    A szamtalan Sok gyengecske jatekos megverese utan sok pontot lehet összegyujteni,eppen ez benne a megteveszto,mert hatter segitseggel osszehozhat sok pontot,ezert megteveszto a rangsor mert nem a valodi erteket mutatja.