Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A világ legnagyobb futballstadionja épül Kínában

A világ legnagyobb futballstadionja épül Kínában Sport

Az Evergrande Csoport megkezdte a világ legnagyobb multifunkciós futballstadionjának építését Kínában, a kuangcsoui létesítményben 100 ezer ülőhelyet alakítanak majd ki.

Hirdetés
Hirdetés

A Kuangcsou Evergrande Labdarúgó Stadion, melyet külső megjelenésére, formájára utalva Lótuszvirág Stadionként is emlegetnek, 12 milliárd jüanba (1,55 milliárd euróba) fog kerülni az ingatlanfejlesztő cég közlése szerint.

Az aréna a kínai élvonalban szereplő Kuangcsou Evergrande csapatának lesz az otthona és befogadóképességét tekintve a barcelonai Camp Noutól veszi el az első helyet a többfunkciós futballstadionok között. A legtöbb nézőt befogadó aréna ugyanakkor az elsősorban nem a labdarúgást szolgáló észak-koreai Rungnado Május Elseje Stadion marad, a phenjani létesítményben 114 ezer ülőhely van.

A kuangcsoui stadiont, melynek munkálatai szűk egy hete kezdődtek el és a tervek szerint 2022 végén fejeződnek be, a Sanghajban tevékenykedő amerikai építész, Hasan Syed tervezte.

A létesítményben a tervek szerint szerepet kap a szórakoztatás, illetve lesznek benne üzletek és vendéglátóegységek is.

Az építtető cég azzal indokolta nagyszabású beruházását, hogy Kínában kevés a multifunkciós futballstadion, és ez az új létesítmény hozzájárulhat az ország labdarúgásának fejlődéséhez.

Az Evergrande csoport jelezte, hogy további két, egyenként mintegy 80 ezer néző befogadására alkalmas stadion építését is tervezi más kínai városokban.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük