Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A vezetőséget is megerősítette a Sepsi OSK

A vezetőséget is megerősítette a Sepsi OSK Sport

A győzelemért utazik Ploiești-re a Sepsi OSK labdarúgócsapata, ahol szombaton 18.30-tól az Ilie Oană Stadionban csap össze az újonc Chindia Târgoviștével az I. liga 9. játéknapján. A Sepsi OSK tegnap újabb nagyágyú érkezését jelentette be, ám ezúttal nem a pályán, hanem a színfalak mögött izmosodott a klub, mégpedig új sportigazgatóval, Cornel Șfaițerrel.

Hirdetés
Hirdetés

„Örömmel jelenthetem be, hogy Cornel Șfaițer személyében egy olyan valakit tudtunk bevonni a klubunk életébe, aki ismeri a román labdarúgás kulisszáit, aki tapasztalatával és tudásával segíteni fogja az OSK-t előmenetelében. Reméljük, legalább annyira sikeres lesz nálunk is, mint amilyen Botoșani-ban volt, és eljön az az idő, amikor a szurkolóink zsinórbeli győzelmeknek örülhetnek a sok döntetlen helyett. Célunk, hogy amire kész lesz az új stadion, az új infrastruktúra, olyan csapatot építsünk, amelyre egész Székelyföld és Erdély is büszke lehet” – jelentette be Diószegi László tulajdonos.

A Sepsi OSK-nak bőven volt ideje előkészíteni a szombati, Chindia elleni mérkőzést / Fotó: Sepsi OSKAz 52 éves Cornel Șfaițer 2018 júniusában hagyott fel az FC Botoșani-nál betöltött klubelnöki teendőivel, és bár azóta többek között a Dinamo és a Kolozsvári CFR is megkörnyékezte, a sepsiszentgyörgyiek ajánlatát fogadta el. „Nagy öröm számunkra, hogy Șfaițer úr elfogadta ezt az új kihívást. A román foci berkeiben közismert és elismert személyiség, akitől van mit tanulni. Nekem már volt szerencsém vele dolgozni, ezért is akartam, hogy itt legyen velünk, örülök, hogy meg tudtuk győzni, és biztos vagyok benne, hogy szép eredményeket fogunk elérni együtt. Láthatjuk, évről évre fejlődik a csapat, nagy célokat tűztünk ki, és lépésről lépésre haladunk ezek felé” – tette hozzá Hadnagy Attila ügyvezető igazgató.

„Hosszas párbeszéd és egyeztetés előzte meg ezt a lépésem. Fantasztikus embereket ismertem meg a Sepsi OSK-nál, akik viszonylag rövid idő alatt letettek valamit az asztalra, ezért biztos vagyok benne, hogy itt lehet építkezni. Amit eddig tettem, azt a labdarúgás iránti szeretetből tettem, szép dolgokat szeretnék itt elérni” – fogalmazott az újonnan kinevezett szakember.

László Csaba szerint a bajnoki szünet lehetőséget adott arra, hogy megfelelően előkészítsék a Chindia elleni kiszállást. A Dinamótól elszenvedett vereség után csak a győzelem elfogadható az újonc ellen. „Tisztában vagyok azzal, hogy egy olyan ellenféllel találkozunk, amely sok gólt kapott eddig, viszont nem szabad alábecsülnünk őket, nem lesz könnyű dolgunk ellenük. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a csapat edzője, Viorel Moldovan úr kiváló csatár volt, így sok gólt vár el a csapatától is. Az újoncok ellen különösen nehéz játszani, mivel nagy bennük a bizonyítási vágy” – véli a vezetőedző, aki több összpontosítást vár csapatától a helyzetek értékesítése érdekében.

Labdarúgó I. liga, a 9. forduló programja:  ma 17.30-tól Academica Clinceni – Astra Giurgiu, 21 órától Kolozsvári CFR – FC Voluntari; szombaton 18.30-tól Chindia Târgoviște – Sepsi OSK, 21 órától Dinamo Bukarest – FC Botoșani; vasárnap 18 órától Jászvásári Poli – FC Hermannstadt, 21 órától Krajovai Universitatea – FCSB; hétfőn 21 órától FC Viitorul – Medgyesi Gázmetán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük