Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A versenyzés öröme mindenkié

A versenyzés öröme mindenkié Sport

Speciális nevelési igényű gyerekeknek, fiataloknak szóló rendhagyó megmozdulást szervezett a kézdivásárhelyi Kendu Egyesület, amely partnerei, a Zöld Nap és a Pro Pectus egyesület, valamint támogatóik segítségével feledhetetlen élménnyel ajándékozta meg a résztvevőket péntek délután a fortyogói Skat Kart pályán.

A Füstölő Aszfalt fantázianevű versenyre 58-an neveztek be, akik két táv – 300 és 600 méter – közül választhattak. Volt, aki leszaladta, mások lebiciklizték, vagy épp rollerrel, taposóval, tolószékkel teljesítették. A kiírás kézdivásárhelyi és sepsiszentgyörgyi intézmények bentlakói, valamint környékbeli gyerekek és fiatalok számára jelentett különleges kikapcsolódási és megmérettetési lehetőséget, az ötletgazdák hiánypótlónak szánták az eseményt.
– Eredetileg kerékpáros időmérő versenyt terveztünk, de időközben sokan érdeklődtek, hogy például tolószékben részt vehetnek-e, és mi nem szerettünk volna senkit sem kizárni, a lényeg az volt, hogy minél többen jöjjenek el, ismerkedjünk, kapcsolatokat alakítsunk ki, és jól érezzük magunkat – részletezte a Kendu Egyesület részéről Babos Judit fejlesztő pedagógus.
Ezen a versenyen mindenki nyert, pólót, érmet és oklevelet vihettek haza a résztvevők, a Szentkereszty Stephanie Egyesület jóvoltából pedig további nyereményeket is kisorsoltak.
– Minden elvárásunkat felülmúlta ez az esemény, rengetegen eljöttek, versenyzők, az őket elkísérő nevelők, hozzátartozók és barátok, mindenki szurkolótáborral érkezett. A hangulat fergetegesre sikeredett, mindenki szurkolt mindenkinek, mi pedig nagyon örülünk ennek, és ígérjük, lesz folytatása az eseménynek, annál is inkább, mivel ennek a célcsoportnak nem nagyon rendeznek versenyeket – nyilatkozta Oláh Attila, a Kendu Egyesület egyik alapítója, aki valódi példakép lehet a fogyatékkal élő fiatalok számára, ugyanis hosszú évek kemény munkájával valóra váltotta álmát, szerepelt a 2016-os Rio de Janeiro-i paralimpián.
A főtámogató, a Wegener Pro Sanitate Alapítvány jóvoltából három kerékpárral gazdagodott a Kendu Egyesület, amelyeket biciklioktatásra fordítanak a közeljövőben. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük