Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A végjátékban kapott ki a KSE

A végjátékban kapott ki a KSE Sport

Elmaradt a női kosárlabda élvonal szombatra beütemezett csúcsrangadója, a Nemzeti Liga alapszakaszának 15. fordulójába kiírt Sepsi-SIC – Szatmárnémeti VSK mérkőzés, mivel a vendégcsapat keretében több koronavírusteszt pozitív eredményt mutatott. A KSE alexandriai vendégjátéka vereséggel végződött.

Sajtóértesülések szerint a Szatmárnémeti VSK öt játékosának, illetve edzőinek teszteredménye mutatta ki a koronavírussal való fertőzést, ezért kérték a román szövetségtől a mérkőzés halasztását. Ezzel együtt már két elhalasztott meccse van a VSK-nak, mindkettő háromszéki ellenféllel szemben. Mint ismeretes, novemberben a Kézdivásárhelyi SE kérte a szatmáriak elleni bajnoki elnapolását, mivel több játékosa korosztályos válogatottak edzőtáborába kellett elutazzon. Most Sepsiszentgyörgyre sem utazhatott el a VSK. Jelen állás szerint a Sepsi-SIC a következő mérkőzését szombaton játssza a Konstancai Phoenix vendége lesz.

Hirdetés
Hirdetés

Idegenben lépett pályára a Kézdivásárhelyi SE, amely bár sokáig előnyben játszott, végül nem tudta megismételni odavágóbeli sikerét a CSM Alexandria ellen. Erőteljesen indított a kézdi alakulat, 6–0-ra is vezetett, mire a házigazdák három perc elteltével megszerezték első kosarukat. A folytatásban Debreczi Iringó és Ines Corda pontjaival jelentős előnybe kerültek a céhes városiak, 4–15-ös állásnál a teleormaniak kénytelenek voltak időkéréshez folyamodni. Aminek meg is lett az eredménye, hiszen a negyed végéig ledolgozták hátrányukat, és látótávolságon belülre kerültek (13–17).

Kozman Kriszta kosarával kezdődött a második játékrész, ám a KSE előnye fokozatosan elolvadt, a jó ütemű triplákra alapozó hazaiak 27-nél kiegyenlítettek. Debreczi és Corda tartotta a lelket a kék-fehérekben, váltott vezetéssel haladtak a felek, nagyszünetben 40–41 állt az eredményjelzőn. Térfélcsere után Taylor öt pontjával lendületet vett a KSE, a távolról eredményesen dobó Corda és Kozman, valamint Debreczi kosarával igyekezett meglépni a felsőháromszéki gárda. Ez sikerült is, 55–62-es állásról fordultak rá a zárószakaszra. A hazai alakulat Pana és Benally révén ismét elkezdte a felzárkózást, majd Burcica hármasával át is vette a vezetést (64–62). A KSE Corda kétpontosával még kiegyenlített, azonban innen nem tudott továbblépni, és ez sokba került számára. Az alexandriaiak átvették a vezetést, és ez az utolsó öt percre fordulva lélektani szempontból óriási lökést adott csapatuknak. 72–66-os állásnál hiába kért időt Ljubomir Kolarevic, nem tudta felrázni csapatát, a végjátékban sokat hibázó kézdiek 11 ponttal elveszítették az összecsapást.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 15. forduló: CSM Alexandria – Kézdivásárhelyi SE 78–67 (13–17, 27–24, 15–21, 23–5). Alexandria: Pana 18/6, Crăciunescu 14/6, Burcica 12/9, Petrova 2, Ackerman 20. Cserék: Mazilu, Voicu, Benally 12. Edző: Mădălin Piperea. KSE: Debreczi 13, Corda 24/18, Taylor 6/3, Kozman 8/6, Lewis 12. Cserék: Coleman 4, Domokos, Tuchiluș, Bara-Németh. Edző: Ljubomir Kolarevic és Farkas Alpár.

Fotó: Tofán Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük