Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A vébé álomcsapata

A németországi női kézilabda-világbajnokság álomcsapatába Nora Mörk és Yvette Broch révén két győri légiós is bekerült, míg egy harmadik, Stine Oftedal lett a legértékesebb játékos (MVP). Egyik választás sem mondható érdemtelennek: a csapatkapitány Oftedal a legjobb tornáját futotta a norvég válogatottal, míg Mörk 66 góllal végzett a góllövőlista élén, Broch pedig a sikerrel megvívott bronzmeccsen is fontos szerepet játszott a hollandoknál.

Rajtuk kívül a kapusoknál teljesen megérdemelt a vonatkozó rangsort vezető Katrine Lunde helye, aki egyértelműen újra a norvégok első számú hálóőre lett. A másik döntős franciákat is két játékos, az irányító Grace Zaadi és a balszélső Siraba Dembélé képviseli, míg a balátlövőknél a góllövőlistán Mörköt követő holland Lois Abbingh, a jobbszélsőknél pedig a svéd Nathalie Hagman került be az álomcsapatba.

  1. Franciaország, 2. Norvégia, 3. Hollandia, 4. Svédország, 5. Oroszország, 6. Dánia, 7. Montenegró, 8. Csehország, 9. Szerbia, 10. ROMÁNIA, 11. Spanyolország, 12. Németország, 13. Dél-Korea, 14. Szlovénia, 15. MAGYARORSZÁG, 16. Japán, 17. Lengyelország, 18. Brazília, 19. Angola, 20. Kamerun, 21. Paraguay, 22. Kína, 23. Argentína, 24. Tunézia.
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük