Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A városé lesz a focipálya?

A kormány egy decentralizációs tervezeten dolgozik a sport területén, ezzel pedig újra felvillan egy reménysugár, talán mégis a városé lesz Szemerja negyedi stadion. Minderről Kelemen Hunor beszélt sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján.

Az RMDSZ elnöke elmondta, személyesen tárgyalt a miniszterelnökkel erről a kérdésről, és készülőben egy csomag arra vonatkozóan, hogy a decentralizáció jegyében, és nem csak Sepsiszentgyörgynek, hanem más városoknak is átadjanak sportlétesítményeket.

Kelemen emlékeztetett, annak idején létezett egy decentralizációstörvény-tervezet, de azt az alkotmánybíróság „elmeszelte”, mondván, hogy szektoriálisan kell ezt kidolgozni, illetve hiányolták, hogy nem volt meg minden egyes helyi és megyei önkormányzatnak a döntése a létesítmények befogadására. „Most elindítják a szektoriális decentralizációt, tehát nem egy nagy csomag lesz, amibe mindent besepernek, hanem területenként veszik. Nyilván, azt is figyelembe fogják venni, hogy az önkormányzatokban van-e fogadókészség. A szentgyörgyinek már van erre határozata, tehát ilyen szempontból ez rendben van, de más önkormányzatoknak is van hasonló döntése”, magyarázta az RMDSZ elnöke.

Mint ismeretes, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat nyolc éve folyamatosan próbálja visszaszerezni a városnak az 1050 férőhelyes Szabó Kati Sportcsarnokot, sportszállót, illetve foci- és atlétikapályákat magába foglaló bázist. Antal Árpád polgármester egy kompromisszumos megoldást is javasolt: első lépésként legalább a labdarúgópálya kerüljön át a városhoz, hogy ott lehessen beruházni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük