Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Tündérvölgyből indulnak

Az eredetileg augusztus 22-ei jelentkezési határidőt szeptember 11-ig hosszabbították meg a Visit Covasna Marathon szervezői. A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület és a Fitness Tribe Egyesület szeptember 22-re, Kovásznára tervezett futóversenyén való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Eddig 150 személy jelezte részvételi szándékát a maratonon, azért döntöttek a határidő hosszabbítása mellett, mivel a tapasztalat azt mutatja, hogy közvetlenül a verseny előtti periódusban iratkoznak a legtöbben. Viszont az augusztus 22-e után jelentkezőknek a szervezők nem tudnak pólót biztosítani. A kezdőcsomagban egyébként a technikai pólón kívül kedvezményes nevezést is kapnak a résztvevők, ugyanakkor helyi kézműves finomságok, kávé és fotózási lehetőség is vár a résztvevőkre. Célba éréskor minden résztvevő a Tusnád Ásványvíz által felajánlott Artesia vízben részesül, de ugyancsak a Tusnád Ásványvíz biztosítja a frissítőpontokat is a verseny teljes szakaszán.

Hirdetés
Hirdetés

Helyszíni iratkozással csak a gyerekversenyeken lehet részt venni, arra biztatnak minden kisgyerekes szülőt, hogy látogassanak ki a rendezvény Start zónájába, az iratkozás 10 órától kezdődik. Jelentkezni a marathon.visitcovasna.com honlapon lehet, illetve a marathon@visitcovasna.com e-mail-címen lehet kapcsolatba kerülni a szervezőkkel.

A versenyzők a kovásznai Tündérvölgyből indulnak, oda is érkeznek vissza. A maratoni táv az orbaiszéki falvakon át halad, többnyire aszfalton (1,5 km köves út) a Kovászna – Zabola – Székelytamásfalva – Szörcse – Telek – Barátos – Páké – Kovászna útvonalon, érintve a zabolai Mikes-kastélyt, valamint a székelytamásfalvi Thúry–Bányai-kúriát. A verseny három kategóriában zajlik: maraton (18-39 év, 40-59 év, 60+ év), váltó maraton (open, 4 fős csapatoknak) és 10 km-es táv.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük