Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A tatamiról jelentjük

A tatamiról jelentjük Sport

Az elmúlt hétvégén több porondon is hallattak magukról a háromszéki karatékák, a sepsiszentgyörgyi Shoto-Team csehországi Európa-bajnokságon, míg a kézdivásárhelyi Sporting Budo Klub olaszországi kupakiíráson keltette jó hírünket, a legkisebbeknek pedig motiválásként a Sport-All SC rendezett háziversenyt.

November 16–19. között a csehországi Pardubicében zajlott a 9. Shotokan WSF Karate Európa-bajnokság, ahol a kontinens 20 országának mintegy 750 sportolója küzdött a legjobbaknak kijáró elismerésért. A sepsiszentgyörgyi Shoto-Team Karate Egyesület kilenc sportolóját nevezte be a rangos viadalra, akik összesen 15 éremmel tértek haza. A háromszéki karatékák zöme két versenyszámban is indult (kumite WKF, kumite shobu ippon), illetve egyikük kata, azaz formagyakorlat versenyszámban is megmérettette magát.

Eredmények: Andrei Raul (12-13 év, -56 kg) 2. hely shobu ippon kumite és 1. hely WKF kumite; Makó Csongor (12-13 év, -44 kg) 1. hely shobu ippon kumite és 1. hely WKF kumite; Benedek Ervin-Márk (12-13 év, -50 kg) 3. hely WKF kumite; Kisgyörgy Hunor (14-15 év, – 52 kg), 2. hely shobu ippon kumite, 5. hely WKF kumite; Kisgyörgy Magor (16-17 év, -55 kg) 1. hely shobu ippon kumite és 2. hely WKF kumite; Solymosi Tamás (14-15 év, -63 kg) 3. hely shobu ippon kumite; Császár Petra (14-15 év, -54 kg) 2. hely csapatkumite, 3. hely shobu ippon kumite és 5. hely WKF kumite; Dumitru Izabella (14-15 év, +54 kg) 2. hely shobu ippon kumite és 2. hely csapatkumite; Préda Csaba (46 év, open) 1. hely shobu ippon kumite és 1. hely WKF-kata. Az összesített eredmények alapján Románia az első helyen végzett a nemzetek rangsorában. Préda Csaba edző gratulált tanítványainak, ugyanakkor megköszönte a támogatást a Bertis,illetve Ervin Impex cégeknek, illetve a szülőknek.

Olaszországban a kézdiek

November 17–19. között az olaszországi Caorle-ban rendezték a Venice Cup nevet viselő nemzetközi WKF karatebajnokságot, amelyen 35 ország mintegy 1790 versenyzője lépett tatamira. A 69 versenyzőt számláló román küldöttség soraiban a kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub két tehetséges sportolója is helyet kapott, Székely Kadocsa (kadét, -70 kg) és Székely Tas (minikadét, -50 kg) egyaránt kumiteben küzdött.

A romániai csapat összesen négy éremmel tért haza, ebből két ezüst- és két bronzérem, ez utóbbiból Székely Tas érdemelte ki az egyiket. A karatéka négy meccset fölényesen nyert, a döntőbe jutásért vívott ötödiket viszont hajszálnyival elveszítette, így végül a bronzéremért szállt harcba, amit 3-0-ra meg is nyert. Székely Kadocsa is kiválóan küzdött, de számára ezúttal elmaradt az éremszerzés. „Gratulálunk a versenyzőknek, hogy ilyen derekasan helytálltak ezen a színvonalas versenyen!” – tolmácsolták Bartók Csaba és Vajik Csaba edzők.

Háziverseny a Sport-All-nál

A sepsiszentgyörgyi Sport-All SC karateszakosztálya szombaton bonyolította le a már hagyományosnak számító háziversenyét, a 11. Sport-All Karate-kupát, ahol mintegy 75 egyesületen belüli kiskaratés mérhette össze tudását. A viadalon a kezdő-haladó, illetve a versenyzői 2-es csoportok gyerekei vettek részt, az ovis karatésokat majd a tavaszi forduló alkalmával vonják be.

„A verseny fő célja az volt, hogy minden felnövekvő kiskaratés érmekkel és pozitív élményekkel térhessen haza. Ezt a célt szolgálta az egy korosztályon belüli kiscsoportos díjazás is, ahol minden sportoló-palánta dobogóra állhatott” – avatott be a részletekbe Vass Hunor edző, szakvezető, megköszönve a szülők bizalmát, a bírók segítségét, továbbá partnereik (Kovászna Megye Tanácsa, Orex, Mammut Copy,Terran Románia, Megyei Sportigazgatóság DJST, Multicereal-Com MCC, Székely Mikó Kollégium) támogatását.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük