Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A szívük vitte őket előre

A szívük vitte őket előre Sport

Az oroszországi Konföderációs Kupa első elődöntőjében, a Portugália–Chile találkozó hosszabbításában, 0-0-ás állásnál az iráni játékvezető továbbengedett egy gyanús esetet. A visszajátszást nézve rosszul tette, szerencséje, hogy a büntetőpárbajban Claudio Bravo hatalmasat alakított, és végül neki is köszönhetően jutott fináléba a dél-amerikai válogatott.

 

A mérkőzés 113. percének legelején a chilei Francisco Silva indulhatott volna egyedül kapu felé, de José Fonte elgáncsolta. Az iráni játékvezető, Alirezá Fagani úgy ítélte meg, hogy a portugál védő először a labdát rúgta el. Már elsőre is felszisszent az ember, hogy talán rosszul döntött, az ismétlésekből pedig kiderült, nagyot hibázott. Chile végül legyőzte a luzitán válogatottat – a sors iróniája, hogy büntetőpárbajban.

A Konföderációs Kupán többször alkalmazták a videóbírót, ebben az esetben nehezen érthető, hogy miért maradt el a használata. Ennek talán a chileiek kapusa, Claudio Bravo örült a legjobban, aki hőssé vált a végjátékban. Az biztos, hogy Cristiano Ronaldo nem lesz ott a portugál labdarúgó-válogatott szombat délutáni bronzmérkőzésén Moszkvában, miután Fernando Santos edző elengedte amiatt, hogy a napokban fiai születtek, és szeretné őket látni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük