Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A szaltózás nagymestere

A szaltózás nagymestere Sport

Gera Zoltán visszavonulása után sem szakad el a labdarúgástól, ugyanis edzősködni szeretne. A döntését múlt csütörtökön bejelentő, 97-szeres válogatott támadó úgy nyilatkozott, utánpótlás- és felnőttcsapatok mellett is szívesen dolgozna.

„Szeretném átadni a tapasztalatomat másoknak, főleg a 16-18 éveseknek, mert itthon az a kritikus életkor” – fogalmazott a 39 éves Gera, aki szerint a felnőtt­csapatba való beépülés talán a legnehezebb egy játékos pályafutásában. „A családom szerette volna, ha még egy évet játszom, próbáltak meggyőzni, de hajthatatlan voltam. Már nem tudtam volna azon a szinten teljesíteni, amit elvárok magamtól” – tette hozzá.
Gera Zoltán Pécsen nevelkedett és lett profi labdarúgó, 2000-ben a Ferencvároshoz igazolt, majd két-két bajnoki cím és Magyar Kupa-siker után 2004-ben Angliába, a West Bromwich Albionhoz szerződött, amellyel 2008-ban másodosztályú bajnok lett, a Guardian a Championship legjobb játékosának választotta. Ezután a Fulham igazolta le, a londoni klubbal 2010-ben Európa Liga-döntőt játszott, a szurkolók a csapat legjobbjának választották ebben az idényben. 2011-ben visszatért a West Bromhoz, de sérülései miatt már nem tudta visszanyerni korábbi formáját. 2014-ben hazatért, ismét a Ferencváros labdarúgója lett, amellyel 2016-ban megszerezte harmadik magyar bajnoki címét, ebben az idényben – 37 évesen – az NB I legjobbjának választották.
A magyar válogatottban 2002-ben mutatkozott be „Gerzson”, 2004-ben Lothar Matthäus, az akkori szövetségi kapitány a magyar futball legnagyobb kincsének nevezte. Összesen 97 alkalommal lépett pályára címeres mezben és 26 gólt szerzett. Kulcsjátékosa volt a 2016-os Európa-bajnokságra kijutó válogatottnak, a portugáloknak lőtt találatát a szurkolók a torna legszebbjének választották, ráadásul a magyar válogatott legidősebb, az Eb-k történetének második legidősebb gólszerzője lett. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük