Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi–SIC kiütéssel győzött

A Sepsi–SIC kiütéssel győzött Sport

Továbbra is hibátlan a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata, miután az élvonalbeli bajnokság hatodik fordulójában 63 pontos csapást mért a Rapid Bukarest együttesére. A Kézdivásárhelyi SE is közel állt ahhoz, hogy lelépje a fővárosiakat, de végül nyolc ponttal alulmaradt.

Hirdetés
Hirdetés

A harmadik körmérkőzéses torna volt terítéken hétvégén a női kosárlabda Nemzeti Ligában, a háromszéki együttesek ezúttal Sepsiszentgyörgyön, a Sepsi Arénában mérkőztek, azonban mindössze egy-egy találkozót játszottak le, mivel a turné negyedik résztvevője, a szintén bukaresti Agronomia nem lehetett jelen több játékosa megfertőződése miatt. Így a Rapid szombaton a Sepsi–SIC-kel, vasárnap pedig a KSE-vel mérte össze erejét.

A szombati találkozó egyesélyesnek bizonyult, a Rapidnak nem voltak győzelmi aspirációi a négyszeres bajnokkal szemben. A nagy elánnal játszó Mikes-csapat félidőben már 31 ponttal vezetett (56–25), a folytatásban pedig tovább növelte előnyét. A mérkőzés legjobbja a dupla-dupla teljesítményt nyújtó Rebekah Gardner lett (21 pont, 11 lepattanó, 2 gólpassz), Andra Mandache és Jovana Pašić egyaránt 17 pontot dobott, míg a sepsiszentgyörgyi Kelemen Kincső 15-öt. Maya Růžičková és Ioana Ghizilă kisebb sérülés miatt nem játszhatott. Végeredmény: Sepsi–SIC – Rapid 105–42 (29–12, 27–13, 26–7, 23–0). Sepsi–SIC: Pašić 17, Orbán 4, Mandache 17, Gödri-Părău 12, Gardner 21, Pavlopoulou 13, Cătinean, Kelemen 15, Kovács 6. Edző: Zoran Mikes.

Vasárnap a KSE és a Rapid feszült egymásnak a 7. fordulóban, a Molnár József irányította kézdivásárhelyiek a javítás reményében léptek pályára, ugyanis eddig nem sikerült nyerniük. A mérkőzés elején felváltva potyogtak a kosarak, fej-fej mellett haladtak a csapatok, a Florina Gabriela Stanici fémjelezte bukarestiek 16–12-re hozták az első negyedet. A második tíz perctől fokozatosan a Rapid fölénye rajzolódott ki, amely félidőben 38–27-re vezetett. A legnagyobb különbség 50–34-es állásnál alakult ki, innen kezdtek felzárkózni a mieink, ez hat pontra (54–48) sikerült is, azonban egy fővárosi időkérés megtörte lendületüket, hosszú percekig nem találtak be, a rutinosabb Rapid pedig nem engedte ki kezéből a győzelmet.

A KSE legjobbja a dupla-duplázó amerikai Chelsea Lynn Mitchell volt, aki 27 pontja mellé 17 lepattanót is begyűjtött, Taneira Wilson 12, míg Kozman Kriszta 9 pontot dobott. Végeredmény: Rapid – KSE 68–60 (16–12, 22–15, 16–15, 14–18). KSE: Debreczi 4, Wilson 12, Mitchell 27, Lénárt P. 5, Biszak, Kozman 9, Domokos 2, Bara-Németh 1, Tuchilus, Lénárt A. Edző: Molnár József.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük