Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK dicsérete

A Sepsi OSK dicsérete Sport

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) hivatalos honlapja újból méltatja a Sepsi OSK labdarúgóklubot, elsősorban az élvonalbeli csapatot, de az utánpótlás korosztályokat is.

Hirdetés
Hirdetés

A frf.ro „csodálatra méltó felívelésnek” nevezi mindazt, amit a Sepsi OSK az utóbbi években elért. Az elemző gyakorlatilag a háromszéki szurkolók által igen jól ismert legfőbb adatokat, támpontokat sorolja, ám jó érzés ezeket elismételni. Megemlítik, hogy a futballnak ugyan régi hagyományai vannak Sepsiszentgyörgyön és Háromszéken, de a Sepsi OSK története csak 2011-ben kezdődik, megalakulásakor még a megyei bajnokságban szerepelt, onnan küzdte fel magát előbb a 3. Ligába, majd a másodvonalba. Az 1. Ligába való 2017-es feljutás óta a csapat mindig az első 10 között végzett, kétszer volt a felsőházi rájátszásban, egyszer bajnoki 4. helyezett, egyszer 6., egyszer kupadöntős, egyszer (idén) a Román-kupa győztese. Idén nyáron másodszor indulhat az Európa-konferencialigában, írják, és külön kiemelik azt is, hogy az idei RK-diadal bámulatos sorozat után sikerült a csapatnak: idegenben 1–0 a Farul Konstancával, szintén 1–0 az FCU 1948 Craiovánál, 2–1 a Chindia Targoviste vendégeként, az elődöntőben 2–1 és 1–0 a címvédő Universitatea Craiovával, a döntőben 2–1 az FC Voluntarival. Az Európa-konferencialigából tavaly úgy esett ki a Sepsi, hogy a rendes játékidőben nem veszített (idegenben 0–0, itthon 1–1, tizenegyesek után vereség a Spartak Trnava csapatával).

A méltató írás végén megemlítik, hogy eredményesnek ígérkező fociakadémiai képzés van a Sepsi OSK klubnál, a 2021–2022-es idényben például az U16-os csapat az Elit Liga felsőházi rájátszásába jutott, az U17-esek a korosztály számára kiírt Románia Kupa elődöntőjébe jutottak, a Sepsi OSK U19-es csapata Románia Kupa döntőt játszott (0–1 az FK Csíkszeredával, mégpedig úgy, hogy a háromszékiek uralták a mérkőzést). Ezek után nem meglepő az sem, hogy Románia U19-es válogatottja a korosztályos Európa-bajnokság előtt a Sepsi OSK U19-es csapatát hívta edzőpartnernek a csíkszeredai edzőtábor egyik napján. (bl)

Július 9-én, szombaton az aradi báró Neuman Ferenc Arénában rendezik az idei Szuperkupa döntőjét. A fináléban a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR és a története eddigi legnagyobb sikerét elérő kupagyőztes Sepsi OSK csap össze. A mérkőzés 20.30-tól kezdődik a 12.600 férőhelyes, újjáépített aradi stadionban. A 2022–2023-as labdarúgóidényt megnyitó Szuperkupa-döntőn fogják először alkalmazni Romániában tétmérkőzésen a videóbírót (VAR).

Ma az utolsó nap, amikor még Sepsiszentgyörgyön lehet jegyeket vásárolni a Sepsi OSK-szurkolók számára megnyitott lelátórészre. Személyesen a Sepsi OSK Aréna jegypénztárában váltható belépő 15 és 17 óra között. A kapu mögötti belépőjegy 25, a D szektorba szóló 50 lejbe kerül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük