Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A profik között bizonyítottak

A profik között bizonyítottak Sport

A sepsiszentgyörgyi Love to Dance Egyesület és a Gyermekek Palotája csapatai május 22–26. között a horvátországi Dance Star világbajnokságon csillogtatták meg rátermettségüket. A 20 ország mintegy 7000 versenyzőjét felvonultató világversenyen Molnár Enikő táncoktató irányítása alatt 41 háromszéki táncos lépett színpadra 9 produkcióval az A és B ligában.

– Régi álmom, hogy profi ligában versenyezhessek, most jött el az ideje ennek. Tudni kell, hogy ezen a szinten nagyon erős a mezőny, mindenki nagyon jó, és szerencsére bebizonyosodott, hogy nekünk is ott a helyünk. A romániai csapatok nagyon jóknak bizonyultak, és ehhez mi is hozzájárulhattunk. Mindenik produkció, tematika az elképzelésem szerint alakult, nagyon büszke vagyok a csapatomra, mindazokra, akik segítenek, támogatnak és bíznak bennem – részletezte Molnár Enikő táncoktató, koreográfus.

A szentgyörgyi táncosok közül néhányan már harmadszor léphettek a Dance Star világbajnokság színpadára, de olyanok is akadtak, akik első alkalommal táncolhattak egy ekkora kaliberű versenyen, azonban mindenki először szerepelt a profi ligában.

Eredményeik: A liga: Charlie Angel’s – trió (MTV Commercial kategória, ifjúsági korosztály) aranyérem; Two minutes from India – csoport (MTV Commercial, gyerek korosztály) ezüstérem; China Town – csoport (MTV Commercial, ifjúsági korosztály) ezüstérem; Clap – szóló (Urban, ifjúsági korosztály) 11. hely a 23-ból; Pump it – csoport (Urban, gyerek korosztály) 5. hely a 12-ből; Star Wars – formáció (Urban, ifjúsági korosztály) 11. hely a 14-ből; Military (Urban, ifjúsági korosztály) 8. hely a 8-ból. B liga: I like drilling – csoport (Urban, ifjúsági korosztály) ezüstérem; Light – csoport (MTV Commercial, ifjúsági korosztály) bronzérem.

Hirdetés
Hirdetés

– Úgy érzem, minden fáradtság, verejték, feláldozott szabadidő elfelejtődik, amikor a dobogóra állhatsz ilyen szinten. Köszönöm szépen a szülőknek a lelkes támogatást és szurkolást,  a rengeteg szponzornak, akik segítettek megvalósítani ezt az álmot, a Gyermekek Palotája igazgatójának, Kerekes Jenőnek, Bartók Ildikó varrónőnek, Cosma Levi Lenonnak, Imreh Ildikónak és nem utolsó sorban a gyerekeknek, akik három napon keresztül harcoltak a legjobbak között az álmaikért – fogalmazott Enikő, hozzátéve, hogy közösen, sok munkával és szívvel-lélekkel még sok mindent el fognak érni.

A táncosok: Alexandrescu Andreea-Victoria, Anton Ioana, Barabási Janka Johanna, Bartha Csilla, Bălănică Alexandra, Bălănică Brianna, Berecz Andreea, Bernad Andreea, Bezsnei Abigél, Bercea Andreada, Cernescu Denisa-Maria, Coman Emilia, Csutka-Daczó Zsanna, Dima Cosmin, Dobri Anita, Galang Nicole Anne, Gombos Andrea, Iancu Henrietta, Imreh Izabella, Imreh Diána Andrea, Imreh Evelin Léda, Imreh Edina Gyöngyvér, Karácsony Adrienn, Koós Adrienn, Konnát Barbara, Krizbai Attila, Laslo Renáta Brigitta, Moldovan Andreea, Pandele Mara-Ioana, Popa Ana-Maria, Sándor Mátyás, Szakács Johanna, Sylvester Henrietta-Vanda, Turturică Diana-Oana, Trandafir Rianna-Ecaterina, Todor Maja, Toma Ştefania-Alexia, Urdă Andreea-Mălina, Vass Barbara Nikolett, Vlăsceanu Andrea Renáta, Zsigmond Zsanett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások