Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A nyolcadik kupagyőzelemért küzd a Sepsi-SIC

A nyolcadik kupagyőzelemért küzd a Sepsi-SIC Sport

Hazai közönség előtt hódíthatja el a női kosárlabda Román Kupa trófeáját a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC. Szombattól hétfőig a Sepsi Arénában rendezik a sorozat nyolcas döntőjét, ahol mindhárom élvonalbeli székelyföldi klub érdekelt.

Hirdetés
Hirdetés

A házigazda Sepsi-SIC ellenfele a szombat esti negyeddöntőben az idei szezonban gyenge játékerőt képviselő CSM Alexandria lesz. Győzelem esetén a címvédő vasárnap a legjobb négy között a Marosvásárhelyi Sirius és a Brassói Olimpia közötti párharc nyertesével küzdhet meg a hétfői döntőbe jutásért.

A Sepsi-SIC az elmúlt öt évben megnyerte a kupasorozatot, és idén a nyolcadik alkalommal hódíthatja el a Román Kupa trófeáját.

Az előző szezonban – amikor még négyes döntőt rendeztek – a sepsiszentgyörgyi klub szintén házigazda volt, a fináléban 59–53-ra győzte le a Szatmárnémeti VSK-t.

„Éhesek vagyunk a Román Kupa-győzelemre, ez az egyik célunk ebben az évben. Minden energiánkat mozgósítanunk kell, hogy háromból három mérkőzést megnyerjünk. A sikerhez a fizikai felkészültségünket és a mentális erőnket kell bizonyítanunk. Ez az esemény egy különleges meghívás szurkolóinknak, hogy jöjjenek el biztatni csapatunkat, és teremtsenek olyan különleges légkört, ami segít nekünk a legjobb kosárlabdánkat játszani” – nyilatkozta a tornát megelőzően Zoran Mikes, a Sepsi-SIC vezetőedzője.

Az együttes egyik legmeghatározóbb játékosa, Britney Jones közölte, egyszerre csak egy mérkőzésre összpontosítanak, és meccsről meccsre haladnak a céljuk elérése felé. „Többnyire két órát edzünk, néha akár két és fél órát is, emiatt úgy érzem, mentálisan és fizikálisan is felkészültünk arra, hogy három nap alatt három mérkőzésünk legyen.

A címvédés mindig különleges, a nyolcadik kupagyőzelemért küzdünk, és nem akarunk az a csapat lenni, amely megszakítja a sorozatát. Magabiztos vagyok, úgy érzem, nagyon jó esélyünk van arra, hogy a trófea nyolcadik alkalommal is Sepsiszentgyörgyre kerüljön” – fogalmazott az amerikai légiós.

A Kézdivásárhelyi SE kemény riválissal, az Aradi FCC Baschet együttesével találkozik a legjobb nyolc között, és ha továbbjut, az elődöntőben a Kolozsvári U-val, vagy a Bukaresti Agronomiával csap össze.

A sepsiszentgyörgyi nyolcas döntőre a napi jegy 15, a háromnapos belépő 30 lejbe kerül, a 18 év alatti személyeknek a belépés ingyenes.

Női kosárlabda Román Kupa, nyolcas döntő, a torna menetrendje

Szombaton:
11 órától Bukaresti Agronomia–Kolozsvári U,
14 órától Aradi FCC Baschet–Kézdivásárhelyi SE,
17 órától Brassói Olimpia–Marosvásárhelyi Sirius,
20 órától Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–CSM Alexandria.
Vasárnap:
16 órától elődöntő,
19 órától elődöntő.
Hétfőn:
19 órától döntő.

 
Horváth Bálint Ottó
 
Fotó: Sepsi-SIC / Facebook
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük