Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A női foci potenciálja

A női foci potenciálja Sport

Emelkedő pénzdíjak, a szponzorok növekedő száma, sorra megdőlő nézőszámrekordok – a Franciaországban zajló világbajnokság csúcsra pörgetheti a női futballt.

Július 7-én zárul a legjobbak seregszemléje, amely során kilenc város ad otthont a 24 csapatot felvonultató 52 mérkőzésnek, a döntőt pedig Lyonban rendezik. Egybehangzó szakmai és szurkolói vélekedések szerint a női labdarúgás egyre magasabbra tör. A 2019-es világbajnokság összdíjazása megduplázódott 2015-ös képest: a FIFA összesen 30 millió dolláros nyereményalapot hozott létre, a végső győztes pedig 4 millió dollárt kap. Ez szintén a kétszerese a négy évvel ezelőtti összegnek.

Hirdetés
Hirdetés

A 30 millió dolláros nyereményalapon kívül a FIFA további 20 millió dollárt különített el a verseny előkészítésére, tehát az 50 milliós költségvetés már igazán szép összegnek tekinthető az eddigiekhez képest.

Ennek ellenére a férfiak és nők díjalapja közti különbség is növekszik. A 2018-as oroszországi férfi-világbajnokság alatt a csapatok összesen 400 millió dollárt kaptak, a győztes Franciaországnak pedig 38 millió dollár ütötte a markát. Ez mindenképpen óriási különbség, azok számára meg főképp, akik az egyenlő díjazást támogatják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük