Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A nagy elődök nyomdokain

A nagy elődök nyomdokain Sport

Az olaszországi Toszkána régió magas hegyvidékén helyezkedik el Abetone, ahol idén negyvenedik alkalommal rendezték meg a kadét korosztályúaknak (U14-U16) szóló világméretű nemzetközi síversenyt, amely a kicsik világbajnokságának számít. Az esemény fő szervezői: a Schi Club Pinocchio, a Nemzetközi (FIS) és Olasz Síszövetség (FISI).

Hirdetés
Hirdetés

A négy évtized alatt olyan nagyszerű versenyzők mutatkoztak be nemzetközi szintéren és szerezték az első nemzetközi érmeket Abetoneban, mint Frederica Brignone, Lara Gut, Marta Bassino, Petra Vlhová, Ilka Stuhec, Viktoria Regensburg, Clément Noel, Tina Weirather, Henrik Kristoffersen, Ivica és Janica Kostelic, Marcel Hirscher és még sokan mások.

Ebben az évben 31 ország 254 sportolója állt starthoz, Romániát 8 sportoló és 3 edző – Nagy Norbert (Nagy Norbert Ski Team – Székelyudvarhely), Bocz Attila (Sport-All Sepsiszentgyörgy), Gigi Vulpe (CSS Sinaia) – képviselte. U14-ben Balogh Lőrincz Abigél, Cseke Péter (Székelyudvarhely), Toma Matei (CSS Sinaia) és Drilea Matei (Caraiman Busteni), míg U16-ban Bíró Maja (Sport-All Sepsiszentgyörgy), Laczkó Csanád (Csíkszeredai Sportiskola), Oancea Matei (CSS Sinaia) és Cernea David (CSS Sinaia) tette próbára magát.

„A körülmények nem voltak a legjobbak, folyamatosan havazott, első nap a hivatalos edzést sem tudtuk megtartani rendesen, sőt a hivatalos megnyitót is el kellett halasztani a verseny első napjára. A versenyprogram is felborult emiatt, így mindkét korosztály műlesiklással (szlalom) kezdett az első napon egy nehéz, vizes hóval borított nagyon lágy pályán” – részletezte lapunknak Bocz Attila edző. Az U14-esek közül Toma Matei 6., Cseke Péter 8., Balogh Lőrincz Abigél és Drilea Matei pedig a 12. helyen végzett. U16-ban Oancea Matei 12. lett, sajnos Bíró Majának a második futamban lecsatolódott a síléce a nehéz hó miatt, Laczkó Csanád pedig kiesett az első futamban.

Második nap a start kezdőidőpontját szintén elhalasztották a nagy havazás miatt, az előző napi technikai gyűlésen pedig úgy határoztak, hogy a törölt óriás műlesiklást (GS) tartják meg ezen a napon. Itt Cseke Péter 11., Drilea Matei 14., míg Balogh Lőrincz Abigél 21. helyen zárt, Toma Matei kiesett. Az U16-os korosztálynak nagyon nehéz, hosszú (45 kapu) pálya volt tűzve, a végén induló versenyzőknek esélyük se volt a kisebb rajtszámú versenyzőkkel harcolni, legfőképp a fiúknál, mivel arra a nap kisütött és teljesen meglágyult és beszakadt a pálya. Itt Oancea Matei a 15., Bíró Maja a 39., míg Laczkó Csanád az 53. helyen fejezte be a versenyt, ami után a csapat nagy része továbbutazott a franciaországi Val d’Iser-be.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük