Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A mestertől tanulhatnak

Nagyszerű fejlődési lehetőséghez jutottak a sepsiszentgyörgyi Sport-All SC karateszakosztályának növendékei, akik a napokban nemzetközi karate­edző, a 8 DAN-os spanyol Antonio Oliva Seba irányítása alatt mélyíthetik tudásukat.

A neves szakember harmadik éve rendszeresen ellátogat Sepsiszentgyörgyre, az előző alkalmakkal a CAMP&CHAMP – azaz a Sport-All nemzetközi szintre kiterjedő edzőtábora és felmérő versenye – keretében osztotta meg tudását, ezúttal viszont baráti alapon érkezett a sepsiszentgyörgyi klubhoz, és kizárólag a Sport-All karateszakosztályának versenyzőire fókuszál. A péntekig tartó szemináriumot az Ady Endre Általános Iskola sporttermében tarják napi két edzés formájában.
– Ezen esemény nagy előrelépés a sportklub életében, mivel külön tudunk foglalkozni egyes küzdelembeli hiányosságainkkal, illetve támogatóink segítségével meg tudjuk engedni ennek finanszírozását. Az elmúlt időszakban nagy segítségünkre voltak az Antonio sensei képviselte taktikai és stratégiai elvek, amelyeket főként a küzdelmek során alkalmazhatnak a versenyzőink. Öröm és megtiszteltetés, hogy egy ilyen szintű szakembertől tanulhatunk – részletezte Vass Hunor szakvezető, akit közel tízéves ismeretség fűz a spanyol trénerhez.
Antonio Oliva az európai karate egyik úttörőjeként nyilvántartott mester, aki különböző nemzeti válogatottak és klubcsapatok felkészítésével foglalkozik. Alapító tagja a CICAC szervezetnek (Küzdősportok és Harcművészetek Kutató Központja), számtalan küzdősportokkal kapcsolatos tanulmány szerzője. A shiai-kumite edzésmódszert tartják a leg­újabb fejlesztésének, és egyre többen követik a világ minden részé

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük