Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A legjobbakkal versengenek

A legjobbakkal versengenek Sport

Mától vasárnapig Marosvásárhelyre figyel a sportvilág szeme, ugyanis egy olimpiai sportág, a triatlon két szakágának szervez Európa-bajnokságot a városban a Román Triatlon-szövetség, a Master Ski&Bike Sportklub és a Sportlife. Háromszékiek is rajthoz állnak.

 

A napokban Marosvásárhelyen zajlik a tereptriatlon és terepduatlon Európa-bajnokság, ahol több sepsiszentgyörgyi hárompróbásnak is szurkolhatunk. A román válogatott tagjaként, Dániel Attila az U23-as korosztályban teszi próbára magát, míg Madaras Dániel a 20–24 éves korcsoportban, Imreh László pedig a 25–29 éves korcsoportban versenyez. Mindhárom triatlonista keményen készült a kontinensviadalra, mindhárman indulnak mindkét próbában.

Ma délelőtt az amatőrök versenyeznek terepduatlonban, majd pénteken délelőtt a női, délben pedig a férfi elitcsoportok indulnak szintén ebben a próbában. Szombaton az amatőröknek rendezik a tereptriatlon viadalt, míg vasárnap az elit bizonyíthat. Emellett éjszakai szaladásra, úszásra, valamint vasárnap a Szász Albert Emlékversenyre is várják az érdeklődőket.

Az elismerés mellett pénzjutalom is jár a legjobbaknak, a két kontinenstorna összdíjazása 16 ezer euró, ebből hatezret a duatlon, a fennmaradó tízezret pedig a triatlonpróba legjobbjai közt osztanak szét.

Tavaly Marosvásárhely már bizonyította, hogy képes egy ilyen színvonalú megmérettetés megrendezésére, akkor egy sikeres terepduatlon Európa-bajnokság helyszínéül szolgált. Ezúttal mintegy 28 ország 450 sportolóját várják a többnapos eseményre. Sok sikert kívánunk sportolóinknak a rangos megmérettetésen!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük