Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A legjobbak közt a Sepsi–SIC

A legjobbak közt a Sepsi–SIC Sport

A Sepsi–SIC 19 év alatti kézilabdacsapata bejutott a korosztályos országos bajnokság legjobb nyolc együttese közé, miután vasárnap 25–23-ra megnyerte a mindent eldöntő, Chimia Râmnicu Vâlcea elleni mérkőzést. Ezt megelőzően a zöld-fehér mezesek szombaton 27–22-re diadalmaskodtak az Unirea Dobroești felett a Szabó Kati Sportcsarnokban, és készülhetnek a májusi döntő tornára.

„Elégedett vagyok, mivel a befektetett munka megtérült egy megterhelő torna után. A mérkőzések elején az eredménykényszer éreztette hatását a lányok hatékonyságán, azonban megfelelően reagáltak az adott helyzetre, vélhetően az elmúlt időszakban szerzett tapasztalat is segített rajtuk. Nagyon büszke vagyok a lányok és a klub eredményére. Az idényben a sérülések sem kerültek el, ezek hatására még összetartóbb közösség alakult ki, így sikerült a legjobb nyolc csapat közé jutnunk. A folytatásban nagyon nehéz döntő torna vár ránk, ahol minden pont bónusznak számít. A megszerezhető tapasztalat segíthet abban, hogy értékes játékosokat neveljünk ki. Bízom a csapatomban, köszönöm a lányoknak és a klub vezetőségének, hogy minden tőlük telhetőt megtettek ebben a nehéz időszakban” – fogalmazott Gabriela Artene edző.

Hirdetés
Hirdetés

A 19 év alattiak döntő tornája május 26. és 30. között zajlik, a helyszínről a Román Kézilabda-szövetség később határoz. A sepsiszentgyörgyi együttes mellett a Brassói Corona, a Bukaresti MSK, a Galaci MSK, a Bukaresti Știința, a Nagybányai ISK, a Marosvásárhelyi Arena és a Kolozsvári Viitorul szerepel a legjobbak között.

Kevesebb mint két évvel a kézilabda-szakosztály megalakulása után kiemelkedő teljesítményt ért el tehát az U19-es együttes, de az U17-eseknek is komoly esélyük van a döntő tornára való kijutásra. A 17 év alatti lányokat egy lépés választja el a nyolcas döntőtől, a rájátszás visszavágójában a Fogarasi ISK, a Temesvári Cîtu és a Herkulesfürdő ellen lépnek pályára. A Sepsi–SIC az Érték csoportban 33 ponttal az első helyet foglalja el. Az U17 már 2020-ban is kiharcolta a döntő tornára jutást, azt azonban a járvány miatt végül nem rendezték meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük