Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A legjobbak akarnak lenni

A legjobbak akarnak lenni Sport

Kedden, a baróti művelődési ház nagytermében – a Demeter Zoltán szervezte Tortoma Önképzőkör keretében – Álmok álmodói címmel tartottak közönségtalálkozót a Sepsi OSK vezetőivel, nevezetesen Diószegi László vállalkozóval, klubelnökkel és Hadnagy Attila egykori labdarúgóval, klubigazgatóval.

Hirdetés
Hirdetés

Az eseményen részt vett Csinta Samu újságíró is, akinek a sepsiszentgyörgyi labdarúgás múltjáról, jelenéről és jövőjéről szóló, nemrég megjelent könyvét is bemutatták. A kötet címe adta a találkozó címét is: Álmok álmodói. A találkozó során a népes közönség előtt valóban az domborodott ki, ahogy egy álomból valóság lett, a sepsiszentgyörgyi labdarúgás elmúlt évtizedének szép története. Diószegi László elmesélte, 2011-ben betegsége is közrejátszott a történet alakulásában: felépülése során határozták el Kertész Dáviddal, Kovács Attilával és a Baróton is ismert Pozna Dáviddal, hogy nekivágnak a lehetetlennek, és futballklubot alapítanak. Az 5. Ligában kezdték, lassan tornászták fel magukat, évről évre jobb eredményeket érve el.

Kiemelték azt is, hogy a Sepsi OSK-nál tizenegy korosztály, 6–19 évesek futballoznak, külön futballakadémiájuk van, aminek nem titkolt szerepe, hogy olyan játékosokat neveljenek, akik megállják helyüket a nagycsapatban is, hiszen a klub anyagi helyzete egyelőre nem teszi lehetővé drága játékosok szerződtetését. „A csapatépítés lassú, kitartó munka révén válhat eredményessé. Ehhez nem utolsó sorban a szurkolók türelmét kérjük” – hangsúlyozta Diószegi László. A klubelnök hangsúlyozta azt is, hogy elégedett a jelenlegi edzővel, Cristiano Bergodival, akivel nagy valószínűség szerint hamarosan szerződést hosszabbítnak. „Azon dolgozunk, hogy a legjobbak legyünk” – összegezte a klub terveit Hadnagy Attila.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. április 21., 8:57
    ÉRTÉKELÉS: -3

    Felhivom a Sepsi OSK vezetoinek a figyelmet hogy meccsek elott biztositsak az elado arut az uzletben.Peldaul a Craiova elleni meccs elott nem lehetett kapni OSK -s salat. A tobbi arubol is nagyonkeves volt a nagy kereslet mellet.

    • User
      Dátum: 2022. április 21., 11:13
      ÉRTÉKELÉS: 5

      Először voltam meccsen, de a szervezéssel vannak gondok. A 2-es kapunál a belépés irtó lassú volt, 30 percbe telt egy nem is olyan hosszú sor beengedése. Járok koncertekre, fesztiválokra, ott sokkal gyorsabban működik ez.
      A kapunál csak az egyik leolvasó működött
      A végén, már a meccs kezdése után az egész káoszba fulladt, ekkor kinyitottak egy plusz kaput ahol csak férfiak mehettek be, ami tetőzte a kavarodást. A büfé előtt kevés hely van, ráadásul a szünet vége előtt elfogyott minden, bezárták az ablakot. A meccs után kb. 10 percig egyáltalán nem mozdult a kocsisor. Bármi volt az oka, ezek nem elfogadhatónak. Fel kell készülni annyi embert normálisan kiszolgalni, ahány férőhelyes a stadion.

  • User
    Dátum: 2022. április 21., 12:41
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Be fene jo dolgotok van, hogy mas meloban a belet ki kell dolgozza nektek meg van idotok erotok es penzetek meccsekre jarni. Meg sirtok a langyi szinu salacskaert, mert nektek nem jut. Olelkezzetek ossze es sirjatok szo szerint ahogy szoktatok, mert ferfihoz illo foleg lereszegedve is!

    • User
      Dátum: 2022. április 21., 14:53
      ÉRTÉKELÉS: -5

      Látja, ezért kell tanulni – megtanulni románul is- ,hogy ne kelljen minimálbérért gürcölni. Úgy lesz idő is, pénz is, energia is.

      • User
        Dátum: 2022. április 22., 11:58
        ÉRTÉKELÉS: 4

        Megtanultam romanul is, ket egyetemi diplomam van.
        Egy ora ingazas a meloba oda es egy ora haza, meg a napi tulorazas mellett orulok, ha hazaerhetek.
        Csak en vagyok az a balek, akit a fonok a minimalberet odarakhat meccsnapokon meg tobbet tulorazni, hogy o mehessen azt a langyi szinu saljat lobogtatni az arenaban.
        Munkat talalni nagyon nehez, ha ezt sem vallaltam volna akkor dologkerulonek hivnanak, aki nem akar dolgozni.
        Ha ilyen kemenyen ra kell dolgozzak akkor a napi keresetemet inkabb a csaladomra koltom, nem pedig reszeg ferfiak uvoltozo, siro osszeborulasara, amit a bolondokhazaban lekotozessel reagalnak le a dokik.
        De jo akinek nem kell a napi munkatol elfaradni es van kedve es ideje elmenni elverni a penzt ertelmetlen jatek nezesere es diplomaja sincs, max vette.
        Aki meg dolgozik azt tuloraztassak a minimalberert orul, ha hazaerhet.

        • User
          Dátum: 2022. április 22., 13:23
          ÉRTÉKELÉS: -1

          Nem tudom milyen szakokat végzett, de munkahiány van egész Európában, így itt is. Lehet más irányba kell mozdulni. Vannak nagyon jól fizető szakmák, mind intellektuális területen, mind műszakin. Az előbbiben elsősorban az informatikusok tartoznak, az utóbbiba szinte minden szakember, legyen az építész, kőműves, vízszerelő, gázszerelő, autószerelő.

    • User
      Dátum: 2022. április 21., 15:38
      ÉRTÉKELÉS: 3

      Tudja mennyi a belépő? 20 lejtől kezdődik, a VIP jegy is csak 60 lej. Este fél nyolckor volt a meccs. Ha csak nem dolgozik esti műszakban, ez mind a család költségvetésébe, mind az idejébe beleférhet. Nem kell ehhez gazdagnak lenni.

  • User
    Dátum: 2022. április 22., 7:09
    ÉRTÉKELÉS: 1

    A romantudas nem fugg ossze a minimalberrel ! Hiaba tudsz romanul ha a maganyszektor csak minimalbert ad,mindenki nem tud a kozszferaban dolgozni. Nem a romantudas szerint adjak a bert sehol !

  • User
    Dátum: 2022. április 22., 11:06
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Nézzed a mérkőzést ha oda mentél . Gondolom látod is amit nézel . Nem lehetsz valami nagy football rajongó ha már a kapunál vinnyogsz . Nagy szövegértelmező . Így érthető ?

    • User
      Dátum: 2022. április 22., 13:52
      ÉRTÉKELÉS: 2

      A kapu előtt sorban állva kicsit nehéz nézni a mérkőzést. Így már érthető? Miközben te (és még mások) gyerekekkel állsz sorba míg egyesek elkezdenek tolakodni az orrod elé a sor hátuljáról. Szünetben lemész a gyereknek venni valamit, sorban állsz 10 percet a cigifüstben és ekkor bejelentik, hogy nincs több eladó termék. Gyakorlatilag úgy nézett ki, hogy nincsenek felkészülve ennyi emberre, max. a felére.
      Mondom nehéz megérteni a leírt szöveget.
      Ha egy fesztiválra vagy mondjuk egy Metallica, AC/CD vagy bármelyik más nagy banda koncertjére ahova nem 8000, hanem 40-50000 ember megy el meg lehet oldani, hogy perceken belül bejutsz, akkor itt is meg lehetne, csak fel kell készülni rá. 1995-ben vagy 1999-ben még nem ment ez Romániában, a 2000-es évek közepétől már igen, civilizált lett mindenhova a bejutás. Bukarestben is.
      De ha nektek jó a sorban állás és tülekedés, akkor élvezzétek csak.

  • User
    Dátum: 2022. április 22., 14:13
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Epitkezesben dolgozok most be, igaz nem ez a fo profilunk, de sokat kell cipekedni, maltert lapatolni, teton maszkalni, estere a ruhara van a malter szaradva. Kint a hidegben, esoben legtobbet, most is amig ezt irom eppen varjuk a cementes tirkocsit, hogy leurithessuk.
    Jol fizeto minden felsorolt szakma csak a munkasnak nem szeretnek fizetni, a le az o zsebukben marad.

    • User
      Dátum: 2022. április 22., 17:02
      ÉRTÉKELÉS: 0

      Javasolom a saját vállalkozás elindítását ebben az esetben. A másik, a kliens oldalról nézve azt látom, hogy a szakemberek jól keresnek és nehéz embert találni bármilyen munkára.

      • User
        Dátum: 2022. április 26., 2:07
        ÉRTÉKELÉS: 9

        De anyagiak hijjan nem tudok ceget nyitni, szerszamokat, autot venni. Hiaba tanul az ember, attol munkat nem kap jobban, ha ismeros nem tudja beszerelni valahova.

        • User
          Dátum: 2022. április 27., 8:21
          ÉRTÉKELÉS: -3

          Sokan indultak nulláról. Üzleti terv, hitel (szigorúan nem saját tulajdonú biztosítékal) , pályázatok… Ha a munkára van kereslet, akkor ennek működnie kell.

          • User
            Dátum: 2022. április 27., 9:01
            ÉRTÉKELÉS: 1

            hol lehet talalni olyat, aki bevallalja, hogy kezes legyen a hiteledhez? Az mar nagy segitsegnek szamit. Sok nullarol indulot lattam, akik ezt mondtak, de a valosagban ez nem volt igaz sose, csak nagykepusegbol a kulvilag fele probaltak igy beallitani magukat matirnak. Ez minden nullarol indulora igaz.

          • User
            Dátum: 2022. április 27., 12:47
            ÉRTÉKELÉS: -3

            Nem kezes kell, hanem olyan terv amire kapsz hitelt kezes nélkül. Ha nagyon biztos vagy magadba, akkor berakhatod a saját tulajdonodat garanciának, de ezt nagyon nem javasolom. És de, vannak nulláról indulok, nem mindenki politikus vagy született gazdag családba.

  • User
    Dátum: 2022. április 26., 16:40
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Sajnos mar a sport, sportolas elsodleges celja a penz, hatalas osszeg kaszalasa es nem pedig a sportolasban lelt orom, elegtetel, hogy valamilyen sport agazatban kimaslagoan jo a sportolo. Hianyzik a jatekosokbol az ” ehseg”, ha nincsenek „fejedelmien” megfizetve. Ion Tiriac volt teniszezonek valamikor volt egy kijelentese, miszerint o majdnem akarkibol tudna elsportolot (tenisz jatekost) faragni, de ahoz minimum 10 000 ora edzesre lenne szuksege, ami bizony nagy elkotelezseget igenyel a jatekos reszerol. Persze a jatekosokat szellemileg is kell nevelni, nem eleg a „nyers” edzes es utana megyunk hajnalig bulizni, stb.

    • User
      Dátum: 2022. április 26., 23:38
      ÉRTÉKELÉS: 1

      A profi sport a pénzről szól, a profi sportoló elsődleges célja pedig a pénzkeresés. Ebből él, ezért profi és nem amatőr. Ez amióta léteznek profik így van.