Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A KSE a III. ligában folytatja

A KSE a III. ligában folytatja Sport

Kiütéses győzelemmel nyomatékosította szintlépési szándékát a Kézdivásárhelyi SE labdarúgócsapata, amely szombaton féltucatnyi gólt lőtt a III. ligás osztályozó visszavágóján, ezzel pedig egyértelművé tette a feljutás kérdését, 9–0-s összesítéssel csatlakoztak a felsőbb szintű bajnoksághoz. Kézdivásárhelynek a 2006–2007-es idény után lesz újra képviselője a C-osztályban.

 

Zsúfolásig telt a Sinkovits Stadion lelátója szombat délután, közel ezer néző, illetve a Székely Légió elhivatott drukkerei voltak kíváncsiak a kézdivásárhelyi focicsodára, arra, hogy a KSE tíz év kihagyás után hogyan verekedi vissza magát a III. ligába. Nem kellett csalódniuk, gólban gazdag mérkőzést láthattak, amelyen a kék-fehérek esélyt sem adtak ellenfelüknek. Már az egy héttel korábbi odavágón elért 3-0-s siker is előrevetítette a céhes városi győzelmet, de a biztonság kedvéért a magabiztos mezőnyfölényt gólokra kellett váltani. A gólfesztivál már a 7. percben elkezdődött, amikor a KSE tízese, Babei értékesítette Tompa mesteri passzát. Alig kilenc perc múlva újra rezgett a vendégháló, Oláh jobboldali beadását Babei fejelte be.

Lendületesen futballozott a kézdi alakulat, több gólhelyzetet is kialakítva, de Căşineanu, Gáll és Kurtuly próbálkozásai nem konkretizálódtak. Az első játékrész hosszabbításának második percében aztán véget ért Kurtuly gólaszálya, többszöri próbálkozásra 10 méterről a hálóba gurított (3-0).

A második félidő Căşineanu találatával indult, majd Kurtuly duplázott (5-0), a 6-0-s végeredményt a csereként beálló Incze állította be egy szépségdíjas, 16 méterről eleresztett emeléssel. A KSE megérdemelt, 6-0-s győzelmet aratott és a maga részéről beteljesítette a háromszéki fociszeretők álmát: a Sepsi OSK I. ligás feljutása után kiharcolta magának a III. ligás szereplés jogát. Szép volt, fiúk!

– Sokat dolgoztunk ezért a sikerért, igaz, én csak két éve kapcsolódtam be ebbe a nagyszerű projektbe. Az egész Szabó Vinczének és Kölcze Gábornak köszönhető, ha ők nincsenek, nem tartanánk itt. Az V. ligában kezdtük, aztán a IV. ligában folytattuk, ahol egyből nem sikerült kiharcolni az elsőséget, tudjuk, hogy a foci nemcsak a pályán dől el, de miután többen mellénk álltak és komoly vezetőséggel – gondolok itt Rancz Lajos elnökünkre, Voina Levente alelnökünkre, illetve a futsal-szakosztály élén álló Niczuly Csabára és Nagyoláh Zoltánra és Májai József ügyintézőnkre –, komoly hozzáállással sikerült megnyerni a bajnokságot, és most már az osztályozót is – fogalmazott érdeklődésünkre Gazda József edző, aki elárulta, némi erősítéssel egy ütőképes csapatot szeretnének összehozni, amellyel a III. ligás csoportjuk első felében végeznének.

– Csapatmunka volt, tavaly eldöntöttük, hogy szeretnénk bevinni a C-osztályba Kézdivásárhelyt, páran a csapat mellé álltunk, és most ez sikerült. Egyelőre az a lényeg, hogy visszakerült magasabb osztályba a KSE, és ezentúl reméljük, lesz a fiataloknak, ahol játsszanak, a legfontosabb, hogy elindult a mozgalom. A csapat fiatal, szép jövő előtt áll, csak kitartás és összetartás kell hozzá. A legfiatalabb játékosunk még nincs 17 éves, hat alapjátékos pedig 20–21 év közötti. Valószínű, hogy két-három tapasztalt labdarúgóra szükségünk lesz, de nem akarjuk kicserélni a csapatot, a lényeg, hogy a minél több helyi fiatal kapjon lehetőséget. Köszönjük szépen a népes szurkolótábornak, nagyon jó érzés, hogy ennyien mellénk álltak – értékelt Rancz Lajos, a labdarúgó-szakosztály vezetője.

 

KSE – Maroshévízi Pro Mureşul 6-0 (3-0).

KSE: Bunduc – Oláh (Vulcan 63.), Bukur, Tankó, Tompa (Gajdó T. 46.), Gazda, Căşineanu, Gajdó G., Babei, Kurtuly (Incze 71.), Gáll (Rancz 46.). Nem játszott: Gondos, Albu, Szabó). Edző: Gazda József, Kölcze Gábor.

Maroshévízi Pro Mureşul: Petrescu – Ungureanu, Stan, Dolhescu (Vodă 70.), Dunca, Újlaki (Covrig 52.), Kercsó, Crăciun, Tararache S., Tararache T., Ciocania. Edző: Tararache Silviu.

Sárgalap: Dolhescu (56.).

Gólszerzők: Alin Babei (7., 16.), Kurtuly Róbert (45+2., 51.), Adrian Căşineanu (49.) és Incze Zsolt (77.). Feljutott a KSE, 9–0-s összesítéssel.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások