Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A kezdő sípszóra várva

A kezdő sípszóra várva Sport

Hosszú kényszerszünet után folytatódhat a koronavírus-járvány miatt március 16-án leállt élvonalbeli futballbajnokság. A Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) szigorú előírásokat fogalmazott meg, amelyeket a kluboknak mindaddig be kell tartaniuk, amíg teljesen lecseng a pandémia. Az alsóházi rájátszásban második helyen álló Sepsi OSK szombaton 20 órától Hermannstadt csapatát fogadja – üres lelátók előtt.

„Néhány hónapnyi kihagyás után fontos bajnoki mérkőzés vár ránk, ami enyhén szólva furcsa körülmények közepette fog zajlani, nem lesznek nézők a lelátókon, illetve számos biztonsági előírást kell betartanunk, de nincs mit tenni, mint elfogadni ezeket, és megpróbálni megnyerni a meccset. Az idei évet is a Hermannstadt otthonában kezdtük (február 1-én 2–2-es döntetlent játszottak – szerk. megj.), és tisztában vagyunk vele, hogy nehéz dolgunk lesz ellenük, ehhez még hozzáadódik a jelenlegi rendkívüli helyzet is. Hátrányosan érint minket a szurkolóink hiánya, különösen hazai pályán plusz lendületet adtak nekünk” – fogalmazott tegnapi sajtótájékoztatóján Leo Gorzavu, a Sepsi OSK vezetőedzője.

A sérüléssel bajlódó Peter Gál-Andrezly továbbra sem edz társaival, de a játékoskeret többi tagja a vezetőedző rendelkezésére áll. Az 52 éves szakvezető a szerdai Román-kupabeli sorsolásról elmondta, nem szándékoznak beérni az elődöntős szerepléssel, de egyelőre a bajnokságbeli feladatokra koncentrálnak, ugyanis a június 24-ei odavágóig három bajnokit kell lejátszaniuk.

Hirdetés
Hirdetés

„Az alsóházi rájátszás még nagyon az elején tart, 12 mérkőzés van hátra, gyakorlatilag bármi megtörténhet. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy hátradőljünk, hanem maximális összpontosítással mindent meg kell tennünk azért, hogy minél több pontot gyűjtsünk” – tette hozzá a tréner.

A csapatkapitány Vaşvari Gabriel is vegyes érzelmekkel tekint az újraindulásra, a három-négyfős kis csoportokban történő edzéseket, illetve az edzőmérkőzések hiányát nehezményezte, ugyanakkor az e-dzőtábort is furcsállta, hiszen a szállodában csak ők voltak, és a szobájukban étkeztek. „Bizakodó vagyok, de az biztos, hogy legalább három-négy fordulónak el kell telnie, amíg formába lendülünk. A körülmények dacára próbáltunk kellőképpen felkészülni, és kétség sem fér hozzá, hogy győzni akarunk szombaton” – mondta a 33 éves játékos.

„Szomorú nap lesz számunkra a szombati, mivel üresek lesznek a lelátók, de reméljük, nyerünk, és a szurkolóink a tévé előtt elégedetten nyugtázhatják, hogy a csapat maradt a régi” – nyilatkozta érdeklődésünkre Diószegi László tulajdonos, aki korábban az alsóházi célokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: a 7–9. hely valamelyikének megszerzésével elégedett lenne.

A rájátszás 3. fordulójának teljes programja: ma 20 órától Krajovai Universitatea – FC Botoșani; szombaton 17-től FC Voluntari – Academica Clinceni, 20 órától Sepsi OSK – FC Hermannstadt, Bukaresti Dinamo – Chindia Târgoviște elhalasztva; vasárnap 17 órától FC Viitorul – Jászvásári Poli, 20 órától Kolozsvári CFR – FCSB; hétfőn 20 órától Astra Giurgiu – Medgyesi Gázmetán. A mérkőzéseket továbbra is három tévétársaság, a Digi, a Telekom és a Look Sport közvetíti élőben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük