Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Honvéd szurkolóira támadtak a Craiova ultrái

A Honvéd szurkolóira támadtak a Craiova ultrái Sport

Román drukkerek támadták meg a Budapest Honvéd ultráit Craiován, ahol a magyar csapat és a CSU Craiova az Európa Liga 2. selejtezőkörének visszavágó mérkőzését vívja csütörtökön este.

Hirdetés
Hirdetés

A támadásról a ProSport.ro román hírportál számolt be a Facebook közösségi oldalon közzétett bejegyzés alapján. A román ultrák által létrehozott közösségi oldal szerint a magyar szurkolókat Craiova belvárosában a román szurkolók támadták meg, akik állítólag a harmadik osztályban szereplő Universitatea fanatikusai. Ez utóbbi klub fenntartója Adrian Mititelu üzletember, aki évekig pereskedett az 1980-as években komoly nemzetközi sikereket elért Universitatea Craiova márkanévért. A Honvéd az önkormányzati tulajdonban levő CSU Craiovával mérkőzik meg.

A bejegyzés alatti kommentárok azt sugallják, hogy a román szurkolókat a magyarok Ria-Ria-Hungária! skandálásai dühítették fel. A Facebook oldalon megosztott információk szerint a csendőrség előállított néhány román rendbontó szurkolót.

Az nso.hu megkeresésére a Honvéd közleményben megerősítette a támadást, és azt írta, hogy egy magyar szurkoló könnyebb sérülést szenvedett.

A két csapat június 25-i találkozója 0-0-ra végződött.

Ultraşii lui Honved Budapesta au ajuns în Craiova

Ultraşii lui Honved Budapesta au ajuns în Craiova şi au făcut scandal pe străzi

Publicată de Fanatik.ro pe Miercuri, 31 iulie 2019

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük