Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A hatodik játékos segített

A hatodik játékos segített Sport

A Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata életben tartotta továbbjutási esélyeit, miután egy végig uralt mérkőzésen, nagyszerű csapatmunkának köszönhetően és egy fantasztikus közönség biztatását élvezve 71–49-re (13–12, 27–14, 16–15, 15–8) diadalmaskodott az Energa Torun felett az Európa-kupa csoportkörének szerda esti 4. fordulójában.

 

A találkozó elején kissé nehezen lendültek játékba a csapatok, mindkét részről maradtak ki dobások, viszont a negyed végén a házigazdák Danielle Hamilton-Carter kosarával egypontos előnybe kerültek (14–13). A folytatásban egyértelműen a Sepsi–SIC akarata érvényesült, amely védelemben kiválóan helytállt, és mindössze 14 pontot engedett a lengyel csapatnak. A határozott védekezés, nagyszerű támadójátékkal is társult, többek között Tyaunna Marshall háromszor is eredményes volt a hárompontos vonal mögül, így a Zoran Mikes edzette csapat 14 pontos előnnyel vonulhatott az öltözőbe (40–26).

Szünet után a vendég együttes próbált felzárkózni, de a nagyszerű szurkolótáborral rendelkező Sepsi–SIC nem adott erre esélyt. A házigazdák a harmadik negyedet is megnyerték Marshall kosarával, így 15 pontos előnnyel vágtak neki az utolsó, mindent eldöntő játékrésznek (56–41). Az utolsó tíz percben már szinte tapintható volt a feszültség, a lengyeleknek többször is sikerült 11 pontra zárkózniuk, viszont az utolsó percekben minden erejét összeszedve, nagyot hajrázott a Sepsi–SIC, és 22 ponttal jobbnak bizonyult ellenfelénél (71–49). A szentgyörgyi csapat nagyszerű védekezése 26 eladott labdára kényszerítette a lengyel kosárlabdázókat, akik mindössze 49 pontot szereztek. A Sepsi–SIC legeredményesebb játékosa a 25 pontot szerző Tyaunna Marshall volt, az Energa Torun részéről pedig a dupla-duplával (10 pont és 11 lepattanó) záró Kelley Cain teljesítménye figyelemre méltó.

„Örülök, hogy nyertünk. Akár az első mérkőzésünket is megnyerhettük volna, ha a teljes játékoskeret bevethető, de a hivatásos sportban nem koncentrálhatunk a múltra, a jövőre kell gondolnunk. Az elmúlt hetekben ez volt a legfontosabb számunkra, mert eddig mindhárom Európa-kupa mérkőzésünket elveszítettük. Nem volt könnyű nekünk, mert október 4-től egészen mostanáig kilenc meccsen léptünk pályára, a versenynaptárunk nagyon zsúfolt. Ebben az időszakban öt kiszállásunk volt, szóval tényleg csodálom a csapatomat, hogy nyerni tudtak a Torun ellen. A szurkolók is sokat segítettek, a hangulat nagyszerű volt. Most jól jön egy kis szünet, viszont utána készen állunk a következő kihívásokra” – fogalmazott a Sepsi–SIC trénere, Zoran Mikes, utalva arra, hogy az Európa-bajnoki selejtezők miatt szünetel a pontvadászat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük