Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A hatodik bajnoki címre hajt a Sepsi-SIC

A hatodik bajnoki címre hajt a Sepsi-SIC Sport

Ma 17.30-tól Sepsiszentgyörgyön megkezdődik a Sepsi-SIC és az Aradi FCC Baschet bajnoki döntője a női kosárlabda Nemzeti Ligában. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc csütörtökön 19 órától folytatódik szintén a Sepsi Arénában, majd április 26-án Aradon is összecsapnak a felek. Amennyiben szükség lesz negyedik mérkőzésre is, azt egy nappal később, szintén a Maros-parton rendezik.

Hirdetés
Hirdetés

A sorozatban hetedik bajnoki döntőjét vívó Sepsi-SIC sikeredzője, Zoran Mikes örül, hogy újabb sikeres idényen van túl csapata, amelyet egy újabb bajnoki címmel – a hatodikkal – koronáznának meg. „Nyolc hónapig keményen dolgoztunk azért, hogy idáig eljussunk, most pedig az a célunk, hogy jó teljesítményt nyújtsunk, és bebizonyítsuk elsősorban magunknak, hogy jó munkát végeztünk a szezonban, ezt pedig úgy tehetjük meg, ha magasba emeljük a bajnoki trófeát. Tisztelet Aradnak, amiért bejutott a fináléba, bízom benne, hogy látványos és szórakoztató meccseket fogunk vívni, a szurkolók örömére. Szurkolóink már sokszor megmutatták, mennyit tudnak hozzátenni a játékhoz a lelátóról, remélem, most is sokan eljönnek biztatni a csapatot, jó lenne megdönteni az arénabeli nézőszám-rekordot” – üzent a drukkereknek a bosnyák szakember.

Arad nyolc év után jutott újra döntőbe, ez lesz a két együttes első egymás elleni fináléja a bajnokságban. Az aradiak viszont már kerültek szembe szentgyörgyi együttessel a döntőben: 2008-ban szoros párbajban, 3–2 arányban a Sepsi BC ellenében nyerték el a bajnoki címet. A Sepsi-SIC-kel kétszer is összemérték erejüket a Román-kupa döntőjében, 2014-ben a sárga-kékek nyertek (67–61), 2020-ban pedig a zöld-fehérek örülhettek (80–67). Ami a két csapat közti örökmérleget illeti, eddig 33 alkalommal mérkőzött meg egymással a Sepsi-SIC és Arad, a mieink 23 alkalommal győztek, ráadásul az utolsó húsz egymás elleni találkozót megnyerték.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások