Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A harmadik az igazi!

Kihívásokkal teli két nap vár a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapatára, amely ismét megpróbálja kiharcolni az Euroliga főtáblára kerülést. A sepsiszentgyörgyi együttes a belgrádi selejtezőtornán előbb a görög Olimpiakosz Pireusz, majd a házigazda Crvena Zvezda ellen küzd meg a továbbjutásért. A zöld-fehér mezesek fennállásuk során harmadik alkalommal szerepelnek a legrangosabb európai sorozat kvalifikációs körében.

Hirdetés
Hirdetés

Az Euroliga két selejtezőcsoportjában egy-egy szabad hely kiadó, melyre összesen hat csapat pályázik. A belgrádi háromcsapatos torna mellett Miskolcon a házigazda DVTK, az izraeli Elitzur Ramla és a török Botas SK küzd a továbbjutásért. A csoportgyőztesek főtáblára jutnak, a többi együttes az Európa-kupában vigasztalódhat.

A szentgyörgyi alakulatra komoly erőpróba vár, hiszen olyan nagynevű ellenfelek ellen veszik fel a kesztyűt a szerb fővárosban, mint a görög Olimpiakosz Pireusz és a házigazda Crvena Zvezda. Tisztában van ezzel Zoran Mikes is, a Sepsi-SIC vezetőedzője, aki elutazásuk előtt elmondta, bízik abban, hogy tanítványai a legjobb tudásuk szerint fognak játszani, és előbb az első feladatra, a görögök elleni összecsapásra összpontosítanak.

„A csapat fizikailag készen áll, taktikailag is egyre jobbak vagyunk, az edzőmérkőzéseken jól teljesítettünk, úgyhogy bizakodó vagyok. Bízom a csapatomban, és abban, hogy mindegyik játékosom tudása legjavát nyújtja majd ezen a két mérkőzésen. A selejtezőtornán meccsről meccsre kell haladnunk, ezért előbb az Olimpiakosz elleni találkozóra összpontosítunk. Feltérképeztük az ellenfél játékosainak erősségeit, gyengeségeit, és remélem, sikerül a legjobb formánkat hozni ellenük” – fogalmazott Zoran Mikes.

A bosnyák tréner úgy véli – bár nem bocsátkozott esélylatolgatásba –, ha sikerül megvalósítani azt, ami a felkészülés során már összeállt a fejekben, és ehhez kellő akarat és elszántság is társul, akkor eredményesek lesznek.

„Megvannak az elképzeléseink, hogyan akarunk játszani ezen a két találkozón, és ha képesek leszünk kivitelezni mindezeket, jól végződhet számunkra a torna. Több tényező is döntő lehet, de az elszántság, a szív, a csapat karaktere mindenképp meghatározó lesz. Van potenciál ebben a csapatban, meg kell mutatnunk mennyire erősek vagyunk. Maximálisan élesnek kell lennünk a pályán, csak akkor lehetünk sikeresek” – vélekedett a Sepsi-SIC vezetőedzője.

Maria Jespersen játékos a két ellenfelet méltatva kiemelte, a végén az dönt, hogy ki akarja jobban és ki tesz többet a sikerért. „Az edző és a csapattársaim is magabiztosak, tudjuk mi a tét, szeretnénk beleadni mindent, mivel mindannyian úgy érezzük, hogy ez lesz az bizonyos év, amikor főtáblára jutunk” – fűzte hozzá a dán kiválóság.

A belgrádi kvalifikációs torna ma a Sepsi-SIC–Olimpiakosz összecsapással indul, szerdán a Sepsi-SIC–Crvena Zvezda találkozóval folytatódik, majd csütörtökön a görög és a szerb együttes egymás elleni meccsével ér véget. A mérkőzések romániai idő szerint 22 órakor kezdődnek, és a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség YouTube-csatornáján (FIBA TV) élőben közvetítik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük