Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Galaci United nyert és továbbjutott a kupában

A Galaci United nyert és továbbjutott a kupában Sport

A régi szép, élvonalbeli időket idézte a KSE Futsal hétfői, Galaci United elleni hazai kupamérkőzése, amikor is nagyon közel állt ahhoz, hogy megtréfálja a bajnoki ezüstérmes Duna-parti együttest. A céhes városiak derekasan állták a sarat az esélyesebb ellenféllel szemben, az első félidőben még továbbjutásra álltak, de nem volt szerencséjük a végjátékban.

Hirdetés
Hirdetés

Jó hangulatban kezdődött a teremlabdarúgó Román-kupa utolsó nyolcaddöntős összecsapása, szinte azonnal nagy sebességre kapcsoltak a csapatok. A II. ligás KSE rendkívül koncentráltan játszott, érezhetően jól előkészítette a mérkőzést Gazda József edző, csak halkan jegyeznénk meg, kár, hogy nem játszhatnak minden héten nagy csapat ellen, mert ellenük jól megy a játék. Az elszántsággal, küzdeni akarással nem volt gond, precíz védekezésre és gyors kontrákra rendezkedtek be a kézdiek, a kapuban pedig Farkas Róbert elképesztő bravúrokat mutatott be.

Alig kezdődött meg a találkozó, máris előnyhöz jutott a KSE. A 4. percben Gajdó Tamás előreívelt labdáját Ștefănescu nagy erővel továbbította a hálóba (1–0). A hősiesen védekező céhes városiak támadásban nem tudták kihasználni a lehetőségeiket, az egyre dühösebb vendégek viszont szünet előtt egy perccel egy védelmi hibát kihasználva betaláltak (1–1). Nem sokáig örülhettek azonban, mivel öt másodperccel a szünetet jelző sípszó előtt Ștefănescu újfent beügyeskedte a kapuba a lasztit (2–1).

Florin Ignat edzőjátékos szinte azonnal kiegyenlített a második félidő megkezdése után (2–2). Óriási küzdelem következett mindkét részről a vezetés megszerzéséért, Gáll és Păun próbálkozásai azonban célt tévesztettek, Kanyó Szilárd pedig bődületes kapufát lőtt. A mérkőzés és a továbbjutás sorsa a 32. percben dőlt el, amikor Daniel begyűjtötte második sárgalapját, az emberelőnyben futballozó KSE viszont nem tudta kihasználni az esélyt, ráadásul kontrából gólt kaptak (2–3). A 39. percben Farkast is kiállították, és a végére még egy vendéggól jutott. Kijutott az izgalmakból bőven, nem vallott szégyent a KSE!

Hirdetés
Hirdetés

Teremlabdarúgó Román Kupa, nyolcaddöntő: KSE Futsal–Galaci United 2–4 (2–1). Mintegy 200 néző. Vezette: Daniel Vasile Pop és Marius Trasca (mindketten Piteşti-ről). KSE Futsal: Farkas–Gáll, Gajdó, Kanyó, Păun (cserék: Bunduc, Ștefănescu, Ghinea, Tompa, Esztolyka, Bardocz, Mojzi). Edző: Gazda József. Galac: Wellington–Daniel, Ignat, Cojoc, Cireş (cserék: Păduraru, Borges, Cojoc, Tudose, Apostol, Laşcu). Edző: Florin Ignat. Gólszerzők: Ștefănescu (4., 20.), illetve Daniel (19.), Ignat (21.), Borges (33.), Cireș (40.). Kiállítva: Farkas (39.), illetve Daniel (32).

További eredmények a nyolcaddöntőből: Marosvásárhelyi VSK–Jászvásári Poli 6–1, Csíkszeredai Imperial Wet–Temesvári Informatica 6–2, Inter Gyergyó–Gloria Buzău 2–4, Bukovina Vîcov–FK Székelyudvarhely 6–12, Kolozsvári Clujana–Dévai Autobergamo 4–12, Fortius Buzău–Dunărea Călărași 1–12, Gyergyóremetei Kereszthegy–Ceahlăul Piatra Neamț 5–6 (1–3, 5–5) – hosszabbítás után.

A negyeddöntők párosítása: Dévai Autobergamo–Csíkszeredai Imperial Wet Gloria Buzău–Galaci United Dunărea Călărași–FK Székelyudvarhely Ceahlăul Piatra Neamț–Marosvásárhelyi VSK. A párharcokat február 24-én rendezik, a győztesek bejutnak a négyes döntőbe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük