Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A foci legyen elérhető

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) illetékes ügyosztályai és partnereik az elmúlt őszön hirdették meg a Grassroots-kupa idei kiírását gyermekek és ifjak számára. A Grassroots foci-népszerűsítő nemzetközi mozgalom amatőröknek szól, főleg olyanoknak, akik – életkortól függetlenül! – már nem vagy még nem élsportolók, illetve nem is leigazolt játékosok.

A Grassroots gyűjtőnévhez sorolandók a leány és fiú vagy vegyes csapatoknak kiírt iskolai bajnokságok, különböző korosztályú női és férfi felnőtt tornák, veterán bajnokságok, a teremfoci, továbbá a fogyatékkal élők különleges szabályú focijátékai is. A mozgalom üzenete az, hogy a foci legyen elérhető bárki számára. A mozgalmat az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) indította több évvel ezelőtt, a társult tagállamok száma évről évre gyarapodott. A Grassroots három fő jelmondata: 1. A labdarúgás mindenkié. 2. Mindenki, aki focizni akar, tehesse azt a saját igényei, képességei és ambíciói szerint. 3. Diszkriminációtól mentesen, fajra, vallásra, nemzetre és társadalmi helyzetre való tekintet nélkül.

A román szakszövetség karácsony előtt ismertette az idei benevezések statisztikai adatait. E szerint Erdélyben és Romániában több mint 175 ezer gyermek és ifjú neve jelenik meg az adatlapokon. Konkrétabban: Tymbark Junior Országos Sportolimpia Kupa az U8, U10, U12 korcsoportoknak, a benevezett iskolák száma 1478, csapatok száma 8649, játékosok száma 103.788. Az U13-as korcsoportnak kiírt Falusi Kupa küzdelmeire 250 település küldött nevezési lapokat, a csapatok száma 286, a játékosoké 4020. Az ISF Országos Sportolimpia Kupa az U14, U16, U18 korcsoportú tanulókat, diákokat szólítja pályára, a benevezett iskolák száma 1842, összesen 5630 csapattal, 67.565 benevezett játékossal. A Grassroots egyik nagykövete és versenyanimátora Miodrag Belodedici volt válogatott labdarúgó.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük