Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A foci a nemzetpolitika része

A foci a nemzetpolitika része Sport

A Sepsi OSK labdarúgócsapatát is méltatta Tusnádfürdőn, a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott előadásán Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki gratulált a sepsiszentgyörgyieknek a román labdarúgó-bajnokság első osztályában való szereplésért.

 

A háromszéki csapatot méltatók sorát Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, a beszélgetés moderátora nyitotta, de hozzá hasonlóan Tőkés László európai parlamenti képviselő is utalt a székelyföldi és a sepsiszentgyörgyi labdarúgás kimagasló eredményeire tusványosi előadásában.

„Hasonlóképpen örvendetes hírek a székely sport területéről, hogy az Észak-Cipruson megrendezett ConIFA kisebbségi labdarúgó-Európa-bajnokságon Székelyföld válogatottja megszerezte eddigi első érmét, a harmadik helyet. Ugyancsak székely sikernek örvendhetünk amiatt, hogy a hazai első osztályú bajnokságba első ízben jutott fel Sepsiszentgyörgy egyik focicsapata. »Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk!« – idézem a székely himnuszt, melyet a csapat hithű szurkolói ráadásul a múlt heti bajnoki fordulóban az al-dunai Giurgiuban is büszkén elénekeltek”, emelte ki Tőkés László.

„Gratulálok a sepsiszentgyörgyieknek, hogy fölverekedték magukat a legmagasabb polcra, az első osztályba ,és ezt a magam módján fogom megtenni”, ezekkel a szavakkal indította tusványosi beszédét Orbán Viktor magyar miniszterelnök is, majd magasra emelte a Sepsi OSK mezét. A nagyszínpad előtti sportpályán jelen lévő tömeg pedig hosszas tapssal válaszolt.

„A foci is a nemzetpolitika része. Köszönjük, Miniszterelnök Úr!”, így reagált közösségi oldalán Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester Orbán Viktor szavaira. A városvezető különben már péntek este, a bukaresti Juventus elleni mérkőzés után gratulált a csapatnak a győzelemért. „Hajrá, hajrá, hajrá, Szentgyörgy! Szép volt, fiúk! »Ha mindenki ellenünk, mi akkor is itt leszünk!« Gratulálok, és nagyon büszke vagyok!” – írta Facebook-oldalán Antal Árpád.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük