Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A FIFA-nál és az UEFA-nál tesznek panaszt a Dinamo-szurkolók ellen

A FIFA-nál és az UEFA-nál tesznek panaszt a Dinamo-szurkolók ellen Sport

A két legnagyobb nemzetközi futball-szövetségnél: a FIFA-nál és az UEFA-nál tesz panaszt a bukaresti Dinamo-szurkolók ismétlődő magyarellenes megnyilvánulásai miatt a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat – számol be a Marosvásárhelyi Rádió.

Benkő Erika a jogvédő szolgálat vezetője arról tájékoztatott, hogy a Dinamó-szurkolók legutóbbi, sepsiszentgyörgyi magyar közösséget gyalázó megnyilvánulásai miatt hivatalos levélben fordultak a Román Labdarúgó Szövetség és a Hivatásos Labdarúgó Liga vezetőihez, továbbá a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez a FIFA-hoz és az Európai Labdarúgó Szövetséghez az UEFA-hoz.

Hirdetés
Hirdetés

A Mikó Imre Jogvédő Szolgálat felidézte, hogy szombaton, a sepsiszentgyörgyi stadionban játszotta hazai mérkőzését a Sepsi OSK a Dinamo ellen. A fővárosi csapat szurkolói pedig a magyar közösséget gyalázó “Kifele a magyarokkal az országból” szlogent hangoztatták és egy kifeszített molinón azzal a felirattal sértegették a helyieket miszerint: “Csak Románia, csak Dinamo Bukarest, autonómia nélkül a román területeken”.

A magyarellenes megnyilvánulást tovább fokozták, amikor egy Dinamo-szurkoló beugrott az ellen táborba, és letépett egy hazai szurkolók által kifüggesztett Sepsi OSK zászlót. Ekkor lépett közre a csendőrség. A Román Labdarúgó Szövetség egyébként emiatt, szerdán 5000 lejre büntette meg a Dinamó fociklubot. Benkő Erika, a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat vezetője szerint mivel a bukaresti futballcsapat számos alkalommal elvetette a sulykot a magyarellenes megnyilvánulásaival, ezért ezúttal a két legnagyobb futball szövetségnél tesznek panaszt és kérik, hogy a lehető legsúlyosabb szankciókkal sújtsák a fővárosi csapatot.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük