Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Ferencváros labdarúgói taroltak

A Ferencváros labdarúgói taroltak Sport

A Nemzeti Sport újságírói értékelték az élvonalbeli magyar labdarúgó-bajnokság őszi idényét, és néhány romániai játékos is előkelő helyet kapott a legjobbakat felvonultató listán, amely a mérkőzések utáni értékelések átlagát vette alapul.

Hirdetés
Hirdetés

Az OTP Bank Liga őszi szezonjának 16 fordulójában 307 labdarúgó lépett pályára, a rangsorba viszont csak azok kerültek be, akik a mérkőzések felénél eggyel többször értékelhető pontot kaptak a tudósítóktól, azaz szám szerint 114 labdarúgó. Az NB 1 táblázatának 5. helyét elfoglaló Kisvárda Master Good nagybányai származású középpályása, Claudiu Bumba 14 mérkőzésen 1016 percet töltött a pályán, ezalatt pedig két gólt lőtt és öt gólpasszt osztott ki. A korábbi román válogatott középpályás a ranglista 19. helyén végzett. Csapattársa, Cornel Ene viszont csak 9 bajnokin kapott 810 percnyi játéklehetőséget, ezzel a szatmárnémeti védő a 89. helyen zárt a rangsorban.

A ranglistát természetesen a toronymagasan listavezető Ferencváros uralta. A kapusoknál Dibusz Dénes végzett az élen, míg a mezőnyjátékosok között az első három helyre csak fradista fért fel: sorrendben Aissa Laidouni, Ihor Haratyin és Tokmac Nguen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük