Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A csúszkálás öröme

A csúszkálás öröme Sport

A szánkózás a téli sportok egyik legkedveltebbike, ami mindenki számára könnyen elérhető. Bár kialakított szánkópályák nincsenek Sepsiszentgyörgy körül, akik mégis szeretnének ródlizni, találnak hozzá helyet is.

Hirdetés
Hirdetés

Szánkózni leginkább Sugásfürdőn lehet, de mivel ott inkább sízésre alkalmas pályák vannak és zsúfoltság is van, sokan keresnek más helyet a város körül. Az elmúlt napok időjárása kedvezett ennek a téli sportnak, ami gyereknek és szülőnek egyaránt élményt jelent, így a város körüli szánkózásra alkalmas helyek megteltek. A gyerekek – kiépített pálya hiányában – kialakították a saját lejtőiket, amelyek legalább annyira sikeresek voltak, mintha igazi szánkópályák lennének. Ezek a helyek igencsak népszerűek, hétvégén több tucatnyian látogattak ki szánkókkal, tepsi popsikkal, de műanyag zsákokkal is csúsztak.

Az egyik legkedveltebb hely a Pacé, a mintegy 100 méteres domboldalakon gyerekek és felnőttek együtt szórakoztak, de az Előpatak felé vezető út mentén is tele volt szánkózókkal a domb. A legjobb az egészben, a csúszás öröme mellett, hogy ezek a helyek ingyenesek, és mivel félreesnek az autós forgalomtól, veszélytelenek is. A nagyobb domboldalak mellett szánkózni lehet Sepsiszentgyörgyön a Makovecz-temető mögötti domboldalon, ezt a helyet is birtokukba vették a gyerekek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük