Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A csúcson

Egy biztos: ha történetesen valamelyik „rangos” iskola diákjai hajtják végre ezt a bravúrt, már rég világgá kürtölték volna. Mivel jóval szerényebb tanintézet tanulói vitték véghez a sikeres ostromot, mindezidáig különösebben senki nem vett róla tudomást, talán nem is érdekelt különösebben senkit, hisz az csak egy számításba „kevésbé vehető” intézményt képviselő fiúknak a sikere.

Történt tehát, hogy az idén is megrendezték az erdélyi magyar középiskolák labdarúgó olimpiáját, s a megjelent tíz csapat közül kiemelkedtek a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar legényei, akik megnyerték a tornát. Nagy dolog? Valószínűleg az, mert más alkalommal bizony dicshimnuszok is elhangzottak az ilyenszerű győzelmek után, s nem csupán az iskolai vezetés részéről. Az igazgatóság természetesen nem hagyta ki a lehetőséget, a pedagógusi közösség előtt sorakozott fel a győztes csapat, ott vették át tanáraik, mestereik, mérnökeik előtt az őket megillető oklevelet.

Legalább ennyit megérdemeltek, mert olyan csúcsra jutottak fel, ahová évente csak egy alkalommal juthat el a legjobban focizó középiskolás csapat. Incze Eszter sporttanár, a fiúk irányítója boldog lehet, hogy tanítványai tényleg dicsőséget szereztek iskolájuknak. És hadd soroljuk fel azok nevét is, akiknek sikerült feljutniuk a csúcsra: Ghinea Hunor, Molnár Gergő, Demeter István, Bartos Csaba, Torro Botond, Incze Norbert, Gergely Balázs, Ungvári Alpár, Rétyi Levente, Tamás Botond, Keresztes Zsombor, Kovács Nándor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük