Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A csoportelsőség a tét

A csoportelsőség a tét Sport

A magyar férfi kézilabda-válogatott 44–18-ra legyőzte Uruguay csapatát az egyiptomi világbajnokság csoportkörének második fordulójában vasárnap, ezzel biztosította továbbjutását a gízai A csoportból.

A magyar csapat keretéből ezúttal Balogh Zsoltot, Mikler Rolandot, Nagy Bencét és Topic Petart nem nevezték a találkozóra. A küldöttség minden tagjának negatív lett a legutóbbi koronavírustesztje is. A mezőny legeredményesebb játékosa a nyolcgólos Máthé Dominik lett, illetve a meccs legjobb játékosának is őt választották.

Hirdetés
Hirdetés

Gulyás István szövetségi kapitány szerint: „voltak jó periódusaink, mindkét félidő első részére azt gondolom, már lehet építeni.” A szakember elárulta, már az Uruguay elleni találkozó előtt megkezdték a felkészülést a soron következő csoportrangadóra, „innentől természetesen teljes fókusz van a németekre.”

A csoport másik mérkőzését nem játszották le, miután a Zöld-foki-szigetek keretében újabb két pozitív koronavírusos esetet találtak, így nem tudtak kiállni a németek ellen. A magyar–német találkozót ma 21 óra 30 perctől játsszák, ez dönti el a csoportelsőséget. Az állás: 1. Németország 4 pont (53-14), 2. Magyarország 4 (78-45), 3. Zöld-foki Köztársaság 0 (27-44), 4. Uruguay 0 (32-87).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük