Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A csavargyári futballcsapatra emlékeztek

A csavargyári futballcsapatra emlékeztek Sport

Emlékezni, nosztalgiázni gyűltek össze szombaton a Kézdivásárhelyi Vasas Sportegyesület egykori labdarúgói a csavargyári futballcsapat megalakulásának 50. évfordulóján. Az öregfiúk felidézték a piros-kékben játszott feledhetetlen kilencven perceket, majd újra stoplist húztak, és a pályán is megmutatták, nem felejtették el a labdabűvölést.

Hirdetés
Hirdetés

A Sinkovits Stadionban tartott nosztalgiamérkőzés előtt Mátis Pál szervező és Rancz Lajos, a KSE labdarúgó-szakosztályának vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, majd Jakabos Csaba, az egykori csavargyár igazgatója idézte fel a Vasas hetvenes, nyolcvanas évekbeli menetelését. „Amikor felavattuk ezt a pályát, még nem volt szükség kerítésre, a nézők civilizáltak voltak. A karhatalom nem nézte jó szemmel, hogy terjeszkedünk, de mi csak azért is létrehoztuk az edzőpályát, kár, hogy a szemközti tribün már nem épülhetett meg” – mesélte.

A Vasas húszéves fennállásának legemlékezetesebb pillanatait közel ötven egykori labdarúgó idézte fel, a háromszéki foci nagyjai megemlékeztek a Steaua, a Dinamo ellen vívott barátságos mérkőzésekről, a C-divízióbeli sikerekről. A Vasas színeiben a legtöbb, több mint 400 mérkőzést játszó Bartók Andrást kitüntették, de mindenkinek járt emléklap. Bartók András lapunknak úgy fogalmazott, sok szép emlék fűzi a csapathoz, de talán a Viktóriavárosnak rúgott győztes góljára emlékszik vissza legszívesebben, amellyel megnyerték a C-divíziót. A fociünnep közös ebéddel zárult Kézdiszentléleken.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások