Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A CFR lett az OSK mumusa

A CFR lett az OSK mumusa Sport

Vereséggel kezdte a labdarúgó I. liga felsőházi rájátszást a Sepsi OSK, miután szombaton 3–1 arányban fejet hajtott a Kolozsvári CFR otthonában. A két csapat zsinórban harmadszor csapott össze egymással, ezt megelőzően a kupában és az alapszakasz záró fordulójában is a vasutasok nyertek.

Hirdetés
Hirdetés

Az élvonalbeli pontvadászat idei kiírásának leggyorsabban szerzett góljával jutott előnyhöz a CFR a fellegvári stadionban. A bajnokság ügyeletes gólkirályának, George Ţucudeannak mindössze 20 másodpercre volt szüksége a vezető találat megszerzéséhez, a 27 éves támadó a Ciprian Deactól kapott labdát küldte védhetetlenül Niczuly hálójába (1–0). A mérkőzés a bajnok szája íze szerint alakult, sikerült hamar vezetést szerezniük, a folytatásban pedig rendkívül szervezetten futballoztak, sőt, Manea és Deac révén veszélyeztettek is.

A Sepsi OSK-nak többször is volt lehetősége kiegyenlíteni, a 36. percben Sato próbálkozott egy jó lövéssel, majd egy perc múlva Tandia is megmutatta, mire képes, de Arlauskis lezárta kapuját.

A második félidő elején visszajött a meccsbe a szentgyörgyi együttes, a 48. percben Mensah látványos betörése után Vaşvari egyenlített ki (1–1). A piros-fehér mezesek öröme nem tartott sokáig, ugyanis az 57. percen Deac szabadrúgása után Djokovic fejelt a jobb alsóba, és újra vezetett a címvédő (2–1).

Az utolsó 20 percre váratlanul emberelőnybe került az OSK, miután Culio begyűjtötte második sárgalapját, de hiába, a sepsiszentgyörgyiek kevés veszélyt jelentettek a kolozsvári kapura. Szórványos próbálkozásaik nem hoztak áttörést, nem változott az eredmény egészen a ráadásig, amikor Mensah teljesen értelmetlenül szabálytalankodott Omranival szemben. Ki is állították, a befújt büntetőt pedig Ciprian Deac értékesítette, és 3–1-re megnyerte csapatának a találkozót. A Sepsi OSK az idényben negyedik alkalommal, összességében pedig hatodszor maradt alul a vasutasokkal szemben. A következő fordulóban, március 15-én, pénteken 20.30-tól a piros-fehérek a Krajovai U-t látják vendégül.

Labdarúgó I. liga, play-off, 1. forduló: Kolozsvári CFR–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 3–1 (1–0), gólszerzők: Țucudean (1.), Djokovic (57.), Deac (90+3.) illetve Vașvari (48.). CFR: Arlauskis – Manea, Lang, Mureșan, Camora – Djokovic (Hoban, 81.), Bordeianu (Boli, 90+1.), Culio, Deac – Țucudean (Ioniță, 68.), Omrani. Sepsi OSK: Niczuly – Rudol (Mensah, 46.), Viera, Jovanovic, Sato – Velev, Vașvari (Hadnagy, 78.), Moura, Flores, Ștefan (Hamed, 65.) – Tandia.

„Ismét vereséggel távozunk Kolozsvárról, viszont úgy gondolom, hogy az eredmény ezúttal nem igazságos. Gyakorlatilag egygólos hátrányban kezdtük a meccset, ám jól játszottunk, gólszerzési lehetőségeket alakítottunk ki. A CFR második találatánál hibáztunk, szabadrúgásból voltak eredményesek, ez volt a mérkőzés kulcsmomentuma, ha ekkor nem kapunk gól, akár nyerhettünk volna is. Csalódott vagyok az eredmény miatt, a mérkőzés nagy részében irányítottuk a játékot, többet birtokoltuk a labdát, viszont hibáztunk, és kaptunk három gólt. Mindezek ellenére azt gondolom, hogy a fiúk jó mérkőzést játszottak, a hozzáállásukkal nem volt gond, nagyon akartak nyerni, de a labdarúgás néha igazságtalan” – értékelt a mérkőzés után Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük